Politie Zuid-Holland-Zuid

29/9 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

29-09-2004 - Persberichten district I

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op 28 september op het politiebureau aan de P.A. de Genestetstraat aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij zou op 22 september uit een winkel bij een benzinestation aan de S.M. Hugo van Gijnweg zes pakken koffie hebben gestolen. Onderzoek van de politie leidde tot de identiteit van de man die op de 29 september op de Mesdagstraat door agenten werd gezien. Zijn vroegen hem mee te gaan naar het bureau waar hij , met toestemming van de officier van justitie, buiten heterdaad werd aangehouden. De man is in verzekering gesteld. DORDRECHT Een 33-jarige man uit Den Haag is op 28 september op de Singel aangehouden. Hij zou uit een winkel op het Statenplein speelgoed ter waarde van 230 euro hebben gestolen. Beveiligingspersoneel betrapte hem, hield hem op de Singel aan en droeg hem over aan de Politie Zuid-Holland-Zuid. De man was agressief en uit diverse beledigingen en bedreigingen naar de beveiligingsmensen. Hij is in verzekering gesteld. DORDRECHT De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op 28 september een 33-jarige man uit Dordrecht in verzekering gesteld. Hij zou in Dordrecht twee pogingen tot winkeldiefstal hebben gepleegd. Onderzoek op het bureau leerde dat de man, een zogenaamde veelpleger, onlangs veroordeeld is tot zeven weken cel. Die mag hij nu gaan uitzitten. DORDRCHT Een 18-jarige vrouw uit Dordrecht is op 28 september op de Brouwersdijk aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in een supermarkt aldaar. Een personeelslid van de supermarkt betrapte de vrouw en sprak haar aan. Dit beantwoordde zij met scheldkanonnades en bedreigingen. Ook trok de verdachte meerdere malen aan het haar van het personeelslid. Na een korte worsteling werd de verdachte rustiger en kon ze overgedragen worden aan de Politie Zuid-Holland-Zuid. Deze stelde haar in verzekering.

ACHTERVOLGING
DORDRECHT Een 17-jarige Dordtenaar is op 28 september op de Stratosfeerstraat aangehouden. Kort ervoor ging de jongen er als een haas vandoor toen hij op de Blaauwweg agenten zag surveilleren. Dit gedrag maakte dat de agenten hem wilde staande houden, maar daar bleek de 17-jarige anders over te denken. Na een achtervolging door tuinen, brandgangen, speeltuinen, bossages en schoolpleinen kon de man op de Stratosfeerstraat worden klemgereden. Hij kreeg processen verbaal voor onverzekerd rijden, en niet-hebben van een bromfietscertificaat, een opgevoerde scooter, geen licht en het niet gebruiken van de rijbaan. Daarna werd hij in vrijheid gesteld.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT Bij een verkeerscontrole op de Burg de Raadtsingel zijn op 28 september in drie uur 43 bekeuringen uitgeschreven. Zestien automobilisten droegen geen gordel, zestien weggebruikers reden te hard en een automobilist belde niet hands free.

PARKEERCONTROLE
DORDRECHT Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, ouders en scholen hebben agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid op 28 september foutparkeerders bekeurd op de Chico Mendesring en de Mahonie. Hun autos stonden zó geparkeerd dat de doorgang van andere weggebruikers werd belemmerd en kinderen en ouders onvoldoende overzicht op de weg hadden. Dertien automobilisten werden vonden een briefje op hun ruitenwisser of kregen deze uitgereikt.

WINKEL OVERVALLEN
DORDRECHT Een winkel aan de Voorstraat nabij de Steegoversloot is op 28 september overvallen. Omstreeks 14.00 uur drong een jongeman de winkel binnen. Hij dreigde de winkel in brand te steken als hij geen geldbedrag zou krijgen. Het personeel bleef rustig en praatte op de overvaller in die er vervolgens vandoor ging. De dader heeft op de Wijnbrug een plastic tasje met inhoud in het water gegooid. Het signalement van de dader luidt: blanke man, 1.85 1.90 meter lang, 25 tot 30 jaar, hij droeg een beige jack, een beige petje en een donkere zonnebril. De Politie Zuid-Holland-Zuid komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze overval of de man iets in het water hebben zien gooien. Dat geldt ook voor mensen die aan de hand van het signalement de dader (her)kennen of anderszins informatie kunnen verschaffen over deze overval. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar Recherche District I.

VERLICHTINGSCONTROLES
DORDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole in de wijken Stadspolders hebben politieagenten 27 fietsers bekeurd die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op 28 september. Tijdens een verlichtingscontrole op de Vrieseweg hebben politieagenten 16 fietsers bekeurd die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op 28 september.
Nu de donkere dagen naderen doet de politie Zuid-Holland-Zuid een beroep op de weggebruikers (en ouders) om vooral te zorgen dat de verlichting in orde is. De Politie Zuid-Holland-Zuid blijft de komende tijd verlichtingscontroles houden.