Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - motorrijder gewond na inrijden op file Pleijweg
Publicatiedatum: 29-09-2004

Een 43-jarige motorrijder uit Driel is dinsdagochtend gewond geraakt nadat hij was ingereden op een file op de Pleijweg in Arnhem. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over acht op het weggedeelte van Arnhem-Zuid richting Velperbroekcircuit. In verband met verkeersdrukte werd daar in file gereden. De Drielenaar had geen kans gezien tijdig af te remmen voor het verkeer voor zich, waarna hij achterop een 53-jarige Arnhemse automobilist reed. De motorrijder is met een vermoedelijk gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemse (94) opgelicht met pinpastruc
Publicatiedatum: 29-09-2004

Een 94-jarige Arnhemse vrouw is dinsdagmiddag het slachtoffer geworden van oplichting door middel van de pinpastruc. De vrouw had even na de middag bezoek gekregen van een man die zich uitgaf als bankmedewerker. Met zijn verhaal had hij zoveel vertrouwen weten te wekken dat de vrouw haar pinpas met code afstond. Later bleek er met de pas geld gepind te zijn. Van de oplichter ontbreekt nog elk spoor. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke kale man van tussen de 1.60 a
1.70 m lang zijn met een fors postuur. Verder zou de man een goed verzorgd uiterlijk hebben en een korte leren jas. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken. Door banken zal nooit naar een pincode gevraagd worden, sta die dus nooit af aan anderen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer opgepakt na vernieling auto

Publicatiedatum: 29-09-2004

De politie in Arnhem heeft dinsdagochtend op de Eusebiusbuitensingel een 46-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou op het Kerkplein aan een auto hebben zitten rommelen. Getuigen die het niet vertrouwden waarschuwden de politie. Agenten zagen even later op de Eusebiusbuitensingel een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De man bleek een autoantenne bij zich te hebben. Later bleek dat er vanaf een geparkeerde auto aan het Kerkplein een antenne was afgebroken. De Arnhemmer gaf later toe de vernieling te hebben gepleegd. Met behulp van de antenne zou hij drugs kunnen gebruiken, aldus zijn verklaring. De man is na verhoor vrijgelaten met een dagvaarding op zak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden