Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 september 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Vrouw overleden

Man aangehouden na overlijden echtgenote

Hengelo

Woensdag 29 september werd omstreeks 00.40 uur gemeld dat een vrouw mishandeld was in haar woning aan de Else Mauhsstraat in Hengelo. Na komst van politie en ambulance bleek dat de 38-jarige vrouw was overleden. Omdat het vermoeden bestaat dat de in de woning aanwezige 37-jarige echtgenoot bij de mishandeling betrokken was, werd hij als verdachte aangehouden. Hij wordt in de loop van de dag in verzekering gesteld en is voor nader verhoor opgesloten. Naar de toedracht en de doodsoorzaak wordt een onderzoek ingesteld. (04-121014)

Winkeldief aangehouden

Man aangehouden op verdenking van meerdere winkeldiefstallen

Hengelo

Dinsdagmorgen 28 september werd door personeel van een winkel aan de Enschedesestraat in Hengelo gemeld dat even daarvoor een man de winkel had bezocht, die maandagmiddag 27 september ook al in de winkel was geweest en toen een aantal sweaters had weggenomen. De sweaters hebben een totale waarde van een paar honderd euro's. Aan de hand van het opgegeven signalement kwam de politie op het spoor van een 27-jarige man uit Hengelo, die reeds eerder voor winkeldiefstal was aangehouden. Agenten hielden de verdachte dinsdagmorgen omstreeks 11.00 uur in Hengelo aan. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Door een medewerker van de winkel werd inmiddels aangifte gedaan. (04-120613)

Verkeerscontroles

Op diverse locaties werden verkeerscontroles gehouden

Hengelo/Deurningen/Weerselo/Ootmarsum

De politie hield dinsdag 28 september op diverse locaties verkeerscontroles:

Hengelo

Tussen 10.30 en 12.30 uur werd gecontroleerd op de Bornsestraat. In totaal werden 8 processen-verbaal opgemaakt: 4x voor het niet dragen van een gordel, 4x voor het niet APK-gekeurd zijn van het voertuig en 2x voor het opgeven van een valse naam. Bij een van de gecontroleerde voertuigen die niet APK-gekeurd bleek te zijn, gaven zowel de bestuurder, een 22-jarige man uit Enschede, en de passagier, een 21-jarige vrouw uit Almelo, een valse naam op. Zij werden beiden aangehouden. Op het bureau bleek vervolgens dat beiden nog boetes hadden openstaan; de 22-jarige man voor ongeveer E 1000,- en de 21-jarige vrouw voor ongeveer E 300,-. De boetes werden betaald, waarna de twee werden heengezonden.

Tussen 15.00 en 17.00 uur werd wederom gecontroleerd aan de Bornsestraat. Hierbij werden in totaal 15 processen-verbaal opgemaakt. 11 personen werden bekeurd voor het niet dragen van een autogordel en 3 bestuurders voor overschrijding van de maximum snelheid. Hoogst gemeten snelheid was 74 km per uur, daar waar maximaal 50 km per uur is toegestaan. Een van de gecontroleerde bestuurders, een 34-jarige Rijssenaar, bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 0,64 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Van 19.30 tot 21.00 uur werd een controle gehouden op de Deurningerstraat, Sloetsweg en Castorweg. Deze controle was gericht op de verlichting van fietsen. In totaal werden 23 processen-verbaal opgemaakt: 21 voor niet of onjuiste verlichting, 2x voor overschrijding van de constructiesnelheid (bromfietsen).

Deurningen/Weerselo/Ootmarsum

Van 10.00 tot 12.00 uur hield de politie een algemene verkeerscontrole op de Hengelosestraat in Deurningen, de Bisschopstraat in Weerselo en de Laagsestraat in Ootmarsum. In totaal werden 9 processen-verbaal opgemaakt: 6x voor overschrijding maximum snelheid, 1x niet dragen autogordel, 1x vervallen APK en 1x voor het rijden zonder geldig rijbewijs.


---- --