Gemeente Aalsmeer


Â

Publicatiedatum: 29 September 2004 | print

College positief over bouwplan De Kloostertuin

Op 28 september 2004 heeft het college ingestemd met het Visiedocument project Baccarastraat. Dit project omvat het bouwplan âDe Kloostertuinâ, waarin 22 woningen en appartementen in jaren â30 stijl worden gerealiseerd op een open gat naast het Karmalieten klooster in de Baccarastraat. Op 28 oktober neemt de gemeenteraad een beslissing omtrent de realisatie van dit bouwplan en de ter beschikkingstelling van de benodigde middelen. Na de bestuurlijke besluitvorming worden de plannen uitgewerkt.

Het bouwplan voor De Kloostertuin bestaat uit acht appartementen (twee lagen plus kap) waarvan vier voor senioren en vier voor 1- en 2- persoonshuishoudens in het lage marktsegment. Daarnaast acht (rij)eengezinswoningen in het middensegment en zes woningen in het hogere segment. Een deel van de woningen komt te liggen aan een nieuw en bijzonder pleintje ter hoogte van het klooster en het voorzieningencentrum ât Stommeerkwartier. Dit centrum komt te liggen in het nieuw in te richten openbare gebied waarbij aandacht is gegeven aan extra parkeerplaatsen voor de bezoekers van het centrum. Verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen is de plaatselijke architect D. Kuin. De ontwikkelaar is Stedeborgh Vastgoed uit Vlaardingen.

Op 14 september jl. zijn de plannen gepresenteerd aan de omwonenden en belangstellenden. Het project werd op de voorlichtingsavond positief ontvangen. Naar verwachting zal in februari 2005 gestart worden met de verkoop van de woningen. In juni 2005 zal gestart worden met werkzaamheden. De oplevering van de woningen zal dan geschieden vanaf medio 2006.

Â

Â
Â