Praktijkonderzoek Veehouderij

Emissies uit stallen met buitenuitloop, praktijktest van een nieuwe meetmethode

Auteurs: A.V. van Wagenberg, M.T.J. de Leeuw, H. Gunnink, H. Altena

Door het Praktijkonderzoek van de Animal Sciences Group is een nieuwe methode ontwikkeld voor het meten van gasvormige emissies vanaf buitenuitlopen voor varkens. De methode waarbij de buitenuitloop deels ingekapseld wordt is getest en blijkt goed te werken. Het gebruik van de buitenuitloop door de dieren wordt niet of nauwelijks beïnvloedt. De indicatie voor de methaanemissie uit de biologische vleesvarkensstal is 2,7 kg per dierplaats per jaar, waarvan 2,0 kg afkomstig is van de buitenuitloop. De indicatie voor de ammoniakemissie uit de biologische vleesvarkensstal is 4,0 kg per dierplaats per jaar, waarvan 2,7 kg afkomstig is van de buitenuitloop.

Wilt u het hele artikel lezen? Dat kan. Bestel PraktijkKompas van september 2004 hier voor de prijs van EUR 10.50 (excl BTW) . Abonnees van het Varkensonderzoek krijgen PraktijkKompas automatisch toegestuurd.

Varkens PraktijkKompas september 2004, Emissies uit stallen met buitenuitloop, praktijktest van een nieuwe meetmethode, pagina 24 t/m 25

Eerste artikel Vorige artikel Overzicht alle artikelen
---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 29-09-2004 09:45.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl