Persbericht van Open Doors

Velen zijn ontdaan door hetgeen in Beslan is gebeurd.
Maar wat kun je doen?
Open Doors speelt daarop in met de volgende schrijfactie.

Wanneer u een bemoedigende kaart stuurt:
* Houd het kort, schrijf geen brieven
* Doe geen politieke uitspraken
* Frankeer voldoende (Euro 0,61)
* Bid voor een goede aankomst
* Geef gerust uw naam en adres
* Verwacht geen antwoord
Gebeurtenissen

Op woensdag 1 september 2004 bestormde een groep gewapende mannen een school in Beslan, Noord-Oessetië.
Bij dit gijzelingsdrama kwamen meer dan 300 kinderen en volwassenen om het leven.

Open Doors heeft contact gehad met de Russische Baptistengemeente ter plaatse. Drie gezinnen uit deze gemeente zijn rechtstreeks en diep getroffen door de belegering van de school:
* Van een gezin uit de gemeente is de verblijfplaats van een moeder en haar kind onbekend. Het is niet bekend of zij overleden zijn of dat zij in een ziekenhuis elders in Rusland zijn opgenomen.
* De vijf kinderen van voorganger Taimuraz Totiev bevonden zich in de school. Een dochter (15 jaar oud) is levend teruggevonden, haar zusje van 12 jaar is echter doodgeschoten (in de rug). De andere drie kinderen worden nog steeds vermist; tot op heden is er geen levensteken van hen vernomen.
* Drie van de vijf kinderen van Sergey Totiev, broer van Taimuraz en oudste in de gemeente, volgden onderwijs aan de bewuste school. Zijn 12-jaar oude dochter is eveneens doodgeschoten (in de rug). Zij en haar nichtje hadden geprobeerd de school te ontvluchten, maar werden tijdens hun vlucht gedood. Sergey's zoon ligt zwaargewond in het ziekenhuis; hij is blind aan beide ogen. Het derde kind wordt nog vermist.
Een medewerker van Open Doors die de regio bezocht, berichtte ons: "Als je het gebied binnenkomt, dan is de aanwezigheid van verdriet, wanhoop en wraakgedachten voelbaar."

Kaarten

U kunt kaarten sturen naar de Baptistengemeente, en met name naar de gezinnen van Taimuraz en Sergy Totiev. Post voor het derde betrokken gezin kunt u sturen aan Taimuraz Totiev. De postadressen zijn:
Taimuraz Totiev
Pervomaiskaya str. 44
Beslan
Severnaya Osetiya
363020 Rusland Sergey Totiev
Shaumyana Pereulok 16
Beslan
Severnaya Osetiya
363020 Rusland

In welke taal?

Waarschijnlijk bent u de Russische taal niet machtig, maar alleen een mooie kaart met uw naam is al een bemoediging. Hieronder staan enkele voorbeeldzinnen en bijbelverzen in het Russisch:

Open Doors vertaalt geen brieven, ook niet als u een brief terugkrijgt.
Voor vertaling van een brief (tegen vast tarief) bevelen wij u aan:
Vertaalbureau A. Pellegrom
Schuilhoeve 70
3992 NE Houten