Stichting Kinderpostzegels Nederland

Kinderpostzegelactie Online

Henk Wiersma, leerkracht Speciaal Basisonderwijs Het Noorderlicht in Dordrecht: Wij hebben leerlingen met gedrags- en leerachterstanden en onze kinderen gaan niet langer van deur tot deur. Met de On Line Actie staat ons niets meer in de weg. De kinderen versturen zélf de e-mails naar familie en bekenden. Zonder uitleg weet iedereen wat de actie betekent. Reden genoeg om ook dit jaar opnieuw in te loggen.

Hans Prins, leerkracht Delftsche Schoolvereeniging in Delft: Onze leerlingen zijn fanatiek! De Kinderpostzegel On line actie is goed uit te leggen, daar heb je geen omkijken naar. De kinderen leren computer vaardigheden en ze zijn vrij handig. Dit jaar mogen ze zelf kiezen: on line of gewoon. Toch gaan ze het liefst zélf langs de deuren.

De Kinderpostzegelactie Online is de elektronische versie van de reguliere Kinderpostzegelactie. Deze actie is speciaal ontwikkeld voor kinderen die graag kinderpostzegels en kaarten verkopen, maar om uiteenlopende redenen niet aan de gewone actie kunnen deelnemen.

Scholen die in aanmerking komen voor deze vorm van actievoeren zijn:
* streekscholen

* scholen voor speciaal onderwijs, bijvoorbeeld ZMLK/ZMOK-scholen, Mytyl/Tyltylscholen en scholen voor visueel of auditief gehandicapte kinderen

* scholen die door hun ligging niet aan de reguliere actie kunnen meedoen

De Kinderpostzegelactie Online in het kort:

* Leerlingen melden zich aan door met een wachtwoord in te loggen op deze website. Dat kan onder het kopje 'inloggen'.
* Zij kunnen daar mailtjes versturen naar familie en kennissen met de vraag of ze kinderpostzegels en kaarten willen kopen.
* De ontvangers van het mailtje kunnen via een meegestuurde link online een bestelling plaatsen.

* De bestellingen komen rechtstreeks bij de Stichting Kinderpostzegels Nederland binnen. De financiële afwikkeling en bezorging van de bestelling bij de klant wordt automatisch afgehandeld.

* Leerlingen ontvangen een mailtje als er een bestelling geplaatst is. In het eigen online overzichtje op de website zien ze wie er wel of (nog) niet besteld heeft.

Scholen kunnen zich opgeven voor de Kinderpostzegelactie Online door contact op te nemen met Team Actievoering op (071) 525 98 25. De actie loopt tegelijk met de reguliere scholenactie van 29 september tot en met 15 oktober 2004. Deelnemende scholen ontvangen twee weken voor de start van de actie een pakket met daarin alle benodigdheden om aan de actie deel te nemen.