TNO Arbeid


Ervaren Vitaal: inzetbaarheid van oudere werknemers

Omdat we steeds ouder worden en Nederland ontgroent moeten we langer doorwerken waardoor de inzetbaarheid van oudere werknemers in de toekomst nog prominenter op de agenda's komt te staan.

De Wet Verbetering Poortwachter en de plannen rond de WAO zorgen er voor dat werknemers en werkgevers de inzetbaarheid van ouderen nadrukkelijker op peil willen houden. Bovendien vraagt een snel veranderende omgeving een flexibele organisatie met flexibele werknemers in termen van vereiste kennis en vaardigheden. Kortom: een spannende uitdaging!

Hoe kunt u als brancheorganisatie uw leden ondersteunen bij dit vraagstuk? Laat u door TNO Arbeid inspireren op de themamiddag 'Ervaren Vitaal'. Na afloop gaat u naar huis met praktische handvatten om ouderenbeleid aan te pakken. Uiteraard is er gelegenheid om met collega's uit andere brancheorganisaties ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Vanuit onze praktijkervaring hebben we de volgende projecten voor u geselecteerd:
* Mythen en feiten rond gezondheid en leeftijd
* Leeftijdbewust personeelsbeleid bij een gemeente
* Aanpak voor employability van laagopgeleide ouderen
* Innovatie met een vergrijzend personeelsbestand: een gezamenlijke aanpak in de grafimediabranche Voor wie?
Deze themamiddag is bestemd voor beleidsmedewerkers op het gebied van sociale zaken en andere geïnteresseerden van brancheorganisaties.

Wij heten u graag welkom op:
woensdag 29 september van 14.30 tot 17.15 uur bij TNO Arbeid te Hoofddorp. Na afloop is er een hapje en een drankje. De kosten voor deelname bedragen ¤ 50 exclusief BTW.

U kunt zich aanmelden via deze website.

Inlichtingen
Voor organisatorische vragen kunt u contact opnemen met Astrid Schoone, bel 023 554 94 99 of mail a.schoone@arbeid.tno.nl. Voor inhoudelijke vragen brengt zij u in contact met één van onze adviseurs.

Direct naar het bericht: http://www.arbeid.tno.nl/nieuws/20040830.html

info@arbeid.tno.nl
www.arbeid.tno.nl