Gemeente Haarlem


9 september 2004
Stadsbibliotheek

235/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Makkelijk Lezen Plein van Stadsbibliotheek Haarlem organiseert informatieavond voor ouders van kinderen met dyslexie of een ander leesprobleem

Het Makkelijk Lezen Plein (MLP) van de Stadsbibliotheek Haarlem houdt op 29 september in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32 een informatieavond voor ouders van kinderen met dyslexie of een ander leesprobleem.

Twee jaar geleden heeft de Stadsbibliotheek Haarlem een Makkelijk Lezen Plein voor kinderen met leesproblemen ingericht in de Centrale Bibliotheek. Dit bleek een groot succes. Daarom zijn ook in Bibliotheek Noord en in Bibliotheek Schalkwijk MLP-collecties verschenen.
Op het Makkelijk Lezen Plein vinden kinderen met leesproblemen toegankelijk materiaal voor het maken van werkstukken. Ook staan hier aantrekkelijke en makkelijk te lezen boeken.
Veel kinderen zijn inmiddels geholpen met de materialen van het Makkelijk Lezen Plein. Het Makkelijk Lezen Plein is echter meer dan een verzameling makkelijk lezen materialen. Ouders worden geholpen met adviezen over materialen, hulpmiddelen en andere mogelijkheden voor hun kind.
Op deze informatieavond zal de consulent Makkelijk Lezen van de Stadsbibliotheek uitleg geven over wat het Makkelijk Lezen Plein kan betekenen voor kinderen met dyslexie of een ander leesprobleem en voor hun ouders. Zij geeft uitleg over het materiaal dat op het MLP aanwezig is. Ook demonstreert ze de werking van de Irispen, een leeshulpmiddel voor kinderen en de Fluency Leeshulp, dat internetteksten kan voorlezen. Met deze hulpmiddelen kunnen kinderen hun zelfredzaamheid vergroten.
Daarnaast geeft zij tips over hoe dyslectische kinderen tot lezen te krijgen zijn. Ook wordt duidelijk wat de blindenbibliotheken kunnen betekenen voor deze kinderen.
Na afloop is er gelegenheid het MLP te bezoeken.

De avond wordt gehouden in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32. De avond duurt van 20.00 - 22.00 uur. De toegang bedraagt E 3,-. Kaartjes zijn te verkrijgen bij Bibliotheek Noord, Bibliotheek Schalkwijk, Centrale Bibliotheek en op de avond zelf aan de zaal.

Inlichtingen kunnen verkregen worden bij de Centrale Bibliotheek,
telefoonnummer 023-511 53 00 of via de consulent Makkelijk Lezen, Nanda Geuzebroek: n.geuzebroek@haarlem.nl.