Universiteit van Amsterdam

De wereld gezien door snaren


Promotie Natuurkunde


woensdag 29 september 10.00 uur

In zijn proefschrift heeft Robert Duivenvoorden aspecten van de snaartheorie onderzocht. De snaartheorie is een veelbelovende poging van theoretische fysici om een overkoepelende, verenigde beschrijving van alle fundamentele natuurwetten te vinden. De eigenschappen van deze theorie zijn vaak verrassend. Gebruikmakend van gangbare wiskundige en vooral meetkundige begrippen onderzocht Duivenvoorden hoe de wereld gezien kan worden met gebruikmaking van snaren. Dit kan heel anders zijn dan wij gewoon zijn de wereld te zien. Er ligt een intrigerend onderzoeksveld open, interessant voor zowel natuurkundigen als wiskundigen, om de meetkunde van snaren te formuleren en te doorgronden.

R.J. Duivenvoorden: Dual views of string impurities. Geometric singularities and flux backgrounds. Promotor is prof. dr. J. de Boer.

Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.