Ingezonden persbericht



1de7f0e.jpg

Persbericht

VAI en NGN organiseren samen workshop over MSI en SP2

Praktische informatiesessie over voordelen en valkuilen

Veenendaal, 16 september 2004 VAI organiseert samen met de Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) een workshop over de toepassing van Microsoft Installer en het zojuist door Microsoft geïntroduceerde Windows XP Service Pack 2. VAI is gespecialiseerd in migratie en centraal IT-beheer. Het bedrijf is zeer ervaren in het maken van MSI-packages en beschikt over een eigen Package Fabriek, speciaal ontwikkelde tools en een groot aantal Best Practices. Ook het gestructureerd uitvoeren van patch management voor bedrijven is een specialisme van VAI. De workshop over MSI en SP2 vindt plaats op woensdag 29 september bij VAI in Veenendaal.

MSI is een veelgebruikte technologie voor automatische softwaredistributie. Tijdens de workshop wordt ingegaan op de praktische toepassing van MSI. Wat levert het gebruik van MSI op? Met welke tools werkt de technologie goed samen? De valkuilen komen uitgebreid aan bod en er worden tips en demo s gegeven. In augustus bracht Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) uit. Het nieuwe servicepack verbetert de veiligheid en de stabiliteit van het besturingssysteem sterk, maar de implementatie vergt de nodige voorbereiding. In de workshop komen aan de hand van demo s alle aandachtspunten én waardevolle tips aan de orde. Ook de mogelijkheden van Microsoft Windows Update Service (WUS) worden behandeld. Dit is de nieuwe versie van Software Update Service (SUS) die in de loop van 2005 op de markt verschijnt. Voor een beperkt aantal inschrijvers is er de mogelijkheid deel te nemen aan een hands-on-lab voor WUS.

Het evenement is alleen toegankelijk voor NGN-leden. Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op: www.ngn.nl of www.vai.nl.

Over VAI

VAI, opgericht in 1997, is leverancier van oplossingen voor migratie naar Windows-platformen en inrichting van centraal IT-beheer. Centraal IT-beheer biedt belangrijke voordelen, zoals lagere exploitatiekosten (TCO), grotere betrouwbaarheid van de IT-voorzieningen en betere beschikbaarheid van applicaties. De oplossingen van VAI zorgen ervoor dat deze voordelen daadwerkelijk en blijvend bereikt worden.

VAI levert kant-en-klare inrichtingsbouwstenen voor een snel en voorspelbaar migratieproject, tools voor softwaremanagement en -deployment alsmede aansluitende processen voor inrichting en beheer. VAI beschikt over een eigen R&D-afdeling voor het ontwikkelen van geïntegreerde oplossingen op de beschreven werkgebieden. Sinds vier jaar heeft VAI een Package Fabriek waar applicatiepackages tegen vaste service levels en vaste kosten worden ontwikkeld. Goed ontwikkelde packages zorgen voor een foutloze distributie en zijn toepasbaar binnen een client-server en/of Server Based Computing-omgeving.

VAI is Microsoft Gold Certified partner voor Advanced Infrastructure Solutions en Networking Infrastructure Solutions en heeft circa 100 medewerkers. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals het Ministerie van Defensie, Stork, KAS BANK N.V., Mercuri Urval, Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer, provincies en gemeenten. In totaal zijn met de oplossingen van VAI meer dan 200.000 werkplekken ingericht. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.



Ingezonden persbericht