Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Woensdag 29 september:
Informatieavond Structuurvisie Barendrecht

BARENDRECHT (vrijdag 17 september 2004) - Woensdag 29 september organiseert de gemeente Barendrecht een informatieavond over de structuurvisie Barendrecht. Bewoners en organisaties zijn die avond van harte welkom. Zij worden dan uitgebreid geïnformeerd over de ideeën die het college van burgemeester en wethouders heeft voor de ruimtelijke invulling van Barendrecht. Uiteindelijk neemt de raad nog dit jaar een definitief besluit over de structuurvisie Barendrecht. Daarbij betrekt de raad de alle reacties op de structuurvisie.

Het Barendrechtse grondgebied is voor het grootste gedeelte volgebouwd. Er resteert nu een beperkt aantal gebieden waar de ruimtelijke invulling nog kan veranderen. Om bijvoorbeeld de toekomst van de Zuidpolder, als groen- en recreatiegebied te kunnen behouden, is het van belang dat de politiek, maar ook de bewoners van Barendrecht zich uitspreken over de structuurvisie. Ook is het belangrijk afspraken te maken over bijvoorbeeld het moment dat Vrouwenpolder/Lagewei wordt benut voor woningbouw. Dat er woningbouw komt is al veel langer duidelijk, echter het is wel van belang afspraken te maken over het moment waarop gestart wordt met woningbouw. Aangezien het tempo van bouwen ook financieel grote impact heeft, kijkt de structuurvisie tot 2015 vooruit. De gebieden waar het in de structuurvisie over gaat zijn vooral de locaties: Ter Leede/Hooimeijer, Vrouwenpolder, Bedrijventerrein Barendrecht - Oost, Zuidpolder, de Noordrand van Barendrecht en de afronding van Carnisselande. De centrumontwikkeling wordt niet benoemd in de structuurvisie, omdat daar een apart project voor loopt.

Locatie en tijd
De informatieavond op woensdag 29 september begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Vanaf 19.45 uur zijn bezoekers van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis. Voor belangstellenden is de concept visie ook op www.barendrecht.nl te vinden. Via de site kunnen zij tevens reageren op de structuurvisie.

Noot voor de pers,