Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Uitnodiging voor de media: Informele bijeenkomst van europese visserijdirecteuren

21 september 2004 -

De Visserijdirecteuren van de Europese lidstaten komen van 29 september tot en met 1 oktober naar Beetsterzwaag voor een informele bijeenkomst onder Nederlands voorzitterschap. Op het programma staat een vergadering over vermindering van regels en administratieve lastenverlichting op het terrein van de visserij. Dit is één van de prioriteiten van het Nederlandse EU-voorzitterschap. De Europese Commissie heeft hierover een werkdocument opgesteld.

Vertegenwoordigers van de media zijn welkom tijdens de openingsborrel in het gemeentehuis van Beetsterzwaag op woensdag 29 september om 18 uur. Daar spreken Rob van Lint, directeur Visserij van het ministerie van LNV en voorzitter van de bijeenkomst, en Sicco Heldoorn, de burgemeester van Opsterland.

Na afloop van de vergadering op donderdag 30 september geven het Nederlandse voorzitterschap en de Europese Commissie een gezamenlijke persbriefing. Locatie: Bilderberg Landgoed Lauswolt, Van Harinxmaweg 10, 9244 CJ Beetsterzwaag. Aanvang: 13 uur.

Graag horen we of u van plan bent een of beide programma-onderdelen bij te wonen. U kunt zich aanmelden bij het secretariaat van de directie Voorlichting, tel. 070-3784075.