Ingezonden persbericht

MMID innovaties op "Kunststoffen 2004" en de Macropak

DELFT, 20040802 -- MMID full service design team uit Delft is het komende najaar te vinden op de Kunststoffen 2004 in Veldhoven en op de Macropak in Utrecht en presenteert daar onder meer: - Het Beertender-vat voor Heineken, - De Arrow Stoellift voor ThyssenKrupp, - Onyx zonneapparatuur voor Hapro International.


De BeerTender® van Heineken

Samen met Heineken ontwikkelde MMID het innovatieve biervat van het revolutionaire thuistapsysteem van Heineken, BeerTender®, dat onlangs op markt werd gebracht.
Het vat is een gebruiksvriendelijk product met een modern en vooruitstrevend karakter. Het voldoet aan de uiterst strenge kwaliteitseisen van Heineken en is geschikt voor massaproductie, grootschalige verwerking en retourgebruik.
MMID maakte deel uit van het team van ontwikkel- en productiepartners van Heineken en droeg bij aan de ontwikkeling van de vormgeving, het technische systeem en de technische detaillering van het vat. Het team heeft voorts bijgedragen aan het projectmanagement, verzorgde de prototyping en begeleidde het test- en validatietraject.
Dit bijzondere product werd onlangs genomineerd voor de Gouden Noot van het Nederlands Verpakkingscentrum.

Dankzij diverse verpakkings- en dispenserprojecten voor verschillende opdrachtgevers heeft MMID inmiddels veel specifieke kennis opgebouwd op het gebied van (kunststof) drukverpakkingen, afdichtingen, doseren, permeatie, sluitingen, lasnaden, uiterst nauwkeurige spuitgietdeeltjes et cetera.
Dat een verpakking aantrekkelijk moet zijn en de inhoud moet verkopen blijft daarnaast natuurlijk de belangrijkste voorwaarde, die MMID integraal met de techniek oplost.

Stoellift "Arrow" voor ThyssenKrupp Monoliften

Deze compacte en gebruikersvriendelijke stoellift is bestemd voor mensen die moeite hebben om zelfstandig de trap te gebruiken. Instappen en opstaan is gemakkelijk door de brede voetenplank, de brede en hoge opklapbare armleuningen en de draaibare stoelzitting. De Arrow heeft een voorgevormde zitting.
Door de lichte constructie en een slimme opstelling van de technische onderdelen heeft de Arrow een heldere en compacte vorm die opgeklapt platter is dan welke andere stoellift ook. De vormgevers hebben met veel oog voor detail een eigentijds en elegant ThyssenKrupp-product neergezet, dat moeiteloos in iedere omgeving past en nog vele jaren mee kan.
De lift voldoet dankzij slimme technische oplossingen aan de hoge eisen van de markt, opdrachtgever en keuringsinstanties, zonder dat dit ten koste gaat van de scherpe prijs.

Hapro introduceert nieuwe zonne-apparatuur

Hapro International brengt al jaren zonne-apparatuur op de markt voor professionele en consumentenmarkten. Voor het vervaardigen van deze producten maakt het bedrijf voornamelijk gebruik van de vacuümvormtechniek, die echter een paar nadelen kent. De kostprijs blijft bij grote aantallen vrij hoog en de afwerking van naden en bevestigingsdelen is vaak rommelig, waardoor de technische kwaliteit van het product tekort wordt gedaan. Dit, en de gedateerde uitstraling van de bestaande consumentenserie, deed Hapro besluiten om een nieuwe serie zonne-apparatuur met een veel hogere kwaliteitsuitstraling te ontwikkelen. MMID bleek hiervoor de aangewezen partner en ontwikkelde in nauwe samenspraak met Hapro een krachtig, welhaast emotioneel en op automotive vormkenmerken gebaseerd concept, dat aansluit bij de visie van Hapro. Gezien de betrekkelijk hoge aantallen was het toepassen van gespuitgiete kunststof onderdelen gerechtvaardigd, terwijl de grotere plaatdelen gevacuümvormd zouden worden. De combinatie van deze productietechnieken staat een hoogwaardige afwerking met onzichtbare bevestigingsdelen en strakke naden namelijk wel toe.
Het resultaat is een onderscheidende en concurrerende reeks producten
waarmee Hapro haar positie op de markt duidelijk heeft verstevigd.

MMID full service design team

Het Delftse MMID full service design team is een uniek ontwerpbureau met uiteenlopende specialismen dat haar opdrachtgevers bijstaat van innovatieplan tot productiestart. Het werkterrein van MMID laat zich verdelen in verpakkingen enerzijds en mechanische producten anderzijds.
MMID onderscheidt zich met name door haar technische creativiteit en het vermogen om complexe vraagstukken integraal aan te pakken. Dit resulteert in slimme producten die werken. Het team weet daarbij steeds de optimale balans tussen productprestatie en kostprijs te vinden.