Gemeente Enschede

Dr Pepper Urban Sampling Tour in Enschede


Enschede, 27-09-2004

Wervelende show combineert basketbal, streetdance, rap en hiphop

Op woensdag 29 september doet de Dr Pepper Urban Sampling Tour Enschede aan. De tour brengt activiteiten vol spektakel, actie en entertainment naar de stad. Op speelplein Laares en op het speelplein van basisschool Willem Wilmink wordt voor de jeugd van 10 tot en met 18 jaar een streetshow georganiseerd. Deelname aan de show en de activiteiten is gratis.

---

De afdeling Sportactivering heeft, in samenwerking met sociaal cultureel werk De Roef en Stichting Oostgrens, de Dr. Pepper Urban Sampling Tour naar Enschede gehaald om jongeren in de stad kennis te laten maken met allerlei vormen van bewegen.

De activiteiten die tijdens de tour georganiseerd worden richten zich op de combinatie van streetsports (basketbal en streetdance) en daarbij behorende muziek zoals rap en hiphop. Het thema voor de tour van 2004 is dan ook 'Basketballrhythm'. De deelnemers krijgen verschillende "skills & tricks" van de basketbalsport geleerd op het ritme van muziek. Ook is er een dance-instructrice die aan de slag gaat met de deelnemers om nieuwe "streetmoves" te oefenen. De deelnemers en toeschouwers ondervinden dat balcontrole gelijk staat aan bewegen op muziek.

Iedereen kan en mag actief deelnemen via de workshops of gewoon genieten van de show en muziek. Kortom: niets moet, alles mag! Het team van Dr. Pepper is op 29 september van 16.00 - 17.30 uur te vinden op het speelplein van basisschool Willem Wilmink (Daalweg) en van 18.30 - 20.00 uur op speelplein Laares (Tulpstraat).
---

Gepubliceerd op 27-09-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar