Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Papier en karton is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

28-09-2004

Staking Armstrong tweede week in

De werknemers van plafondsystemenfabrikant Armstrong in Hoogezand zetten de staking gewoon door. Dit is gisterenavond besloten tijdens een ledenvergadering. Aanleiding voor dit besluit was de weigering van de directie om in te gaan op de eisen van CNV Papier en karton.

De bond stelde de directie gisteren voor een onafhankelijke deskundige in te schakelen die de plannen van de bonden en or en van de directie zelf zou vergelijken. In het plan van de bond gaat het om handhaving van de productie van speciale producten in Hoogezand en overheveling van de bulkproductie naar Duitsland. Dit zou een kleine dertig banen kosten. Voor de werknemers die dan alsnog buiten de boot vallen moet een sociaal plan worden afgesloten. Daarnaast moet de cao nog worden afgesloten. Het directieplan gaat uit van platte sluiting, waardoor alle 132 werknemers van het flink winst makende Armstrong hun baan verliezen.
Bestuurder Heino Smedes van CNV Papier en karton: "Wat de directie doet is feitelijk een gat in de eigen portemonnee snijden en hopen dat die lekke portemonnee het geld vasthoudt."

Nadere inlichtingen:

Heino Smedes (bestuurder CNV Papier en karton)
0512 - 58 34 70
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241