Ingezonden persbericht


VPN client van D-Link maakt verbinding op afstand met bedrijfsserver eenvoudiger en veiliger

Rotterdam, 29 september 2004 - De mogelijkheid om van thuis uit verbinding te maken met de bedrijfsserver wordt aan werknemers steeds vaker als een extra voordeel aangeboden. Voor bedrijven wint deze optie aan belang, omdat ze de productiviteit en efficiëntie binnen het bedrijf kan verhogen. Dit vereist wel een eenvoudige en beveiligde verbinding met de bedrijfsserver(s). Daarom breidt D-Link haar aanbod van producten voor veilige verbindingen op afstand uit met een VPN client die afzonderlijk of in een pak van vijf wordt verkocht.

De DS-601 en de DS-605 zijn kosteneffectieve VPN clients die een beveiligde toegang tot het bedrijfsnetwerk garanderen voor één tot vijf gebruikers, ongeacht of deze een breedband-, draadloze- of vaste-inbelverbinding gebruiken. Beide toestellen zijn compatibel met D-Links NetDefend firewalls (DFL-200, DFL-700 en DFL-1100) en met de VPN routers DI-804HV en DI-824VUP+. Dit maakt de complete oplossing zeer gebruiksvriendelijk voor bedrijven. De VPN clients van D-Link ondersteunen IPSec VPN, een integrale persoonlijke firewall, alsook de laatste nieuwe encryptiealgoritmen zoals 3DES en AES, waardoor ze voldoen aan de strengste security-vereisten.

"Door de softwaregebaseerde VPN clients aan ons assortiment toe te voegen, willen we onze positie als leverancier van beveiligingsoplossingen verder verstevigen", zegt Natasja de Groot, Account Manager Nederland bij D-Link. "Vanaf nu kunnen middelgrote bedrijven bij D-Link zowel firewalls en VPN routers, als softwaregebaseerde clients aanschaffen. Ons aanbod voor wat betreft security, het verbinden van verschillende vestigingen via een netwerk en het werken op afstand, is voor deze doelgroep nu zo goed als volledig."

Enkele van de beveiligingsfuncties.
- Ondersteuning voor RADIUS, pre-shared key, X-AUTH en NT Domain. - NAT traversal en NAT transparency (NAT-T).
- Ondersteuning voor Dead Peer Detection (DPD).
- DDNS.
- DES-, 3DES- en AES-encryptie.

De DS-601 en DS-605 zijn per direct beschikbaar en zullen respectievelijk 45 euro en 139 euro kosten, exclusief BTW.

Einde bericht

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die het bedrijf tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie, fotomateriaal en testverzoeken: Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel. +31 (0)20- 363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux
Natasja de Groot
Tel. +31 (0)10- 282 14 45
E-mail: info@dlink-benelux.com

For further information please visit: www.dlink.nl. D-Link is a registered trademark of D-Link Systems, Inc. All other company names mentioned herein may be trademarks of their respective owners. Copyright © 2003 D-Link. All Rights Reserved.