Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


29 september 2004


APELDOORN - Klussenbus gestolen


De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een klussenbus vanaf de Jachtlaan. een bestelauto. Woensdagmorgen vroeg rond 03.40 uur werd een getuigen aan de Germanenlaan wakker van glasgerinkel en lawaai. De getuige belde de politie die op de parkeerplaats achter Orca een bedrijfsbusje aantrof. De ruit was ingeslagen, het dasboard was losgetrokken en de bedrading hing naar buiten. De politie waarschuwde de eigenaar die constateerde dat z'n er voor ongeveer 10.000 euro aan gereedschap was gestolen. Bovendien was er een aantal bankpassen en creditcards verdwenen. De politie gaat verder met het onderzoek.


APELDOORN - Computers uit bedrijfspand gestolen


Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag uit een pand aan de Henri Dunantlaan een aantal computers gestolen. De inbraak werd woensdagmorgen vroeg rond 04.30 uur ontdekt. Onderzoek wees uit dat de dieven een raam kapot hadden geslagen en een kamer hadden doorzocht. De politie stelt een onderzoek in.


APELDOORN - Politie houdt verdachte man aan


De politie heeft dinsdagmorgen op de Arnhemseweg een 20-jarige Apeldoorner aangehouden die er van wordt verdacht een aanhanger te hebben gestolen. De aanhanger is eigendom van een bedrijf in Zwolle en was op 20 september gestolen. De man werd dinsdagmorgen tijdens een routinecontrole aangehouden. Achter zijn auto bleek de gestolen aanhanger te hangen. Het onderzoek gaat verder.


APELDOORN - Gordelcontrole bij scholen


De politie heeft dinsdag bij scholen aan de Rederijkershoeve en aan de Mandenmakershoeve een controle gehouden voor het dragen van de gordel achterin. Vijf bestuurders kregen een boete omdat hun kind achterin geen autogordel droeg. Dertig kinderen kregen een zogenoemde Goochem omdat zij wel een gordel droegen.


APELDOORN - Bromfietscontrole


De politie heeft dinsdag op de Laan van Maten een bromfietscontrole gehouden. De politie controleerde in totaal 20 bestuurders. Van hen kregen er 18 een bekeuring voor onder meer het rijden door het rode verkeerslicht, het rijden met een te hoge snelheid en voor rijden over het fietspad.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58



---- --