Tiscali

TISCALI DISTRIBUEERT COOL! VIA HET INTERNET

Utrecht, 29 september 2004 De film Cool! van Theo van Gogh zal over enkele weken bij Tiscali te zien zijn via het internet. De distributie van de film op deze wijze past in de strategie van Tiscali om een compleet servicepakket te bieden aan zijn abonnees. Naast nauwe betrokkenheid bij de promotie van een aanzienlijk aantal films in de afgelopen jaren, heeft Tiscali deze zomer een grote stap gezet door 06/05, de film over de moord op Pim Fortuyn en ook geregisseerd door Theo van Gogh, te financieren. 06/05 gaat eind dit jaar als eerste film in Europa in première op internet.

Tiscali biedt hiermee een groter publiek de kans om de film Cool! te bekijken. De betrokkenheid bij film valt binnen het brede kader aan breedbanddiensten dat Tiscali op Europees niveau ontwikkelt als full-service provider . Naast internettoegang en internetdiensten beschikken abonnees vanaf begin 2005 over een totaalpakket aan entertainmentdiensten zoals filmcontent, video-on-demand, muziek, games en telefonie via internet, aldus Patricia Spuijbroek, boardmember Tiscali Benelux en Denemarken.

Tiscali is hoofdsponsor van het Nederlands Film festival en één van de stuwende krachten achter de filmportal www.ditmoetjezien.nl.

Noot voor de pers:

De pers krijgt binnenkort de gelegenheid om bij Tiscali te Utrecht (een deel van) de film via het internet te bekijken. Theo van Gogh en Patricia Spuijbroek zullen bij die gelegenheid aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Contact voor de media en aanmelding persbijeenkomst: Eline van Lelyveld, 070 346 3760

Over Tiscali B.V.

Tiscali B.V. is de Nederlandse dochter van Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), the Internet Communication Company . Tiscali biedt breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijk gebruik, innovatieve communicatiediensten en content. Op 30 juni 2004 had Tiscali 7,9 miljoen actieve gebruikers en was het aantal breedbandabonnees gestaag gegroeid tot 1,44 miljoen. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com . De Nederlandse website van Tiscali is www.tiscali.nl.