Heuvelrug, 13.00 uur

Utrecht 29-09-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug.

Botsing tussen bromfietsers

RHENEN Op dinsdag 28 september raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding tussen twee bromfietsen.

Rond 06.45 uur reed een 25-jarige bromfietser uit Veenendaal tegen de richting over het fietspad aan de Lijnweg. Hij kwam uit de richting van Veenendaal en ging in de richting van Kesteren. Over hetzelfde fietspad reed een 18-jarige bromfietsster uit Kesteren, wel in de juiste richting. Beiden kwamen met elkaar in botsing.

De 18-jarige bromfietsster is met letsel aan haar hoofd en arm per ambulance naar het ziekenhuis in Ede gebracht. Zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. Zij had een lichte hersenschudding en enkele schaafwonden opgelopen.

Onder invloed

MAARN- In de nacht van dinsdag op woensdag is, rond 00.50 uur, op de Ted Visserweg, een automobilist gecontroleerd. Deze bleek onder invloed van alcohol te zijn. De 37-jarige bestuurder is meegenomen naar het bureau alwaar hij bij de ademanalyse 250 ug/l blies, terwijl 220 ug/l wettelijk is toegestaan. Er is een rijverbod van 1 uur opgelegd en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Moutainbike team houdt verlichtingscontrole

VEENENDAAL- Tijdens het toezicht houden in Veenendaal-Noord, West en Centrum zijn er een aantal controles gehouden met betrekking tot fietsverlichting. In totaal is er 15 keer een proces-verbaal uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting. Bij één van de controles op de Vrekenhorst gaf een fietser een valse naam op, tegen hem is ook hiervoor proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL- Op dinsdagochtend is tussen 07.15 en 11.30 uur, op de Nijverheidslaan een verkeerscontrole gehouden door het scooterteam. In totaal zijn er 52 bromfietsen gecontroleerd, waarvan 31 een boete hebben gekregen. Er is 19 keer een boete gegeven voor een opgevoerde brommer, 3 keer voor het niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs, 2 keer voor het niet dragen van een helm en er is een gestolen bromfiets in beslag genomen, voor overige overtredingen werden 10 bekeuringen uitgeschreven.

Aanrijding letsel

DOORN- Op dinsdagavond vond een aanrijding plaats, waarbij een man gewond raakte.

Omstreeks 23.20 uur reed een 20-jarige automobilist uit Axel over de Amersfoortseweg. Toen hij in de buurt van het Plein 1923 zijn auto keerde, liet hij een hem van achteren naderende 19-jarige bromfietser uit Maarn niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser is met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.