Ingezonden persbericht


Lexar Media kondigt PRO kaarten met encryptie technologie

Nikon verwerkt beveiligingsoplossing in Nikon D2X Digitale Camera

Lexar Media (Nasdaq: LEXR) maakt haar plannen bekend om encryptie technologie in haar Professionele Compact Flash kaarten in te bouwen en om, samen met technologisch compatibele digitale camera's, gebruikers te voorzien van een Secure Digital media oplossing. Professionele en andere serieuze gebruikers zullen er wereldwijd op kunnen vertrouwen, omdat ze weten dat de opgeslagen foto's en informatie beschermd zijn met de high-end codering technologie. Centraal bij deze unieke veiligheidsoplossing staat een gemakkelijk te gebruiken software tool om veiligheidsinstellingen op de geheugenkaart en bijbehorende digitale camera in te voeren. Digitale informatie die is opgeslagen op een geheugenkaart wordt dan alleen toegankelijk via digitale camera's met dezelfde code sleutel of via een computer met een geldige gebruikersnaam en een wachtwoord. Dit unieke veiligheidssysteem op de geheugenkaart en de camera biedt een betrouwbare 'digital imaging' oplossing.

Dit is een uitstekende oplossing om opgeslagen beelden en informatie te beschermen," zegt John Omvik, directeur professional product marketing. "Professionele fotografen die werken met geheime of vertrouwelijke inhoud, kunnen veilig foto's nemen, omdat ze weten dat ze beschermd worden tegen ongeoorloofde toegang. Dit is aantrekkelijk in zaken zoals verzekeringen, juridische zaken, medicijnen, beveiliging en overheidszaken, evenals vele anderen die hun waardevolle en vertrouwelijke gegevens willen beschermen, op een betere manier dan tot nu toe mogelijk was."

Nikon zal deze nieuwe manier van foto beveiliging als eerste gaan aanbieden, en gebruikt de technologie van Lexar in een nieuwe digitale camera. Nikon verwerkt deze beveiligingstechnologie in de Nikon D2X.

"Het meest waardevolle bezit van onze klanten is de inhoud die zij vastleggen met elke foto," verklaart Kazuyuki Kazami, General Marketing Manager van Nikon Corporation.

"Door Lexar's technologie in onze nieuwe digitale camera te verwerken kunnen wij beroepsfotografen helpen zich te concentreren op waar zij het beste in zijn, namelijk: fotograferen. Zij hoeven zich geen zorgen te maken dat hun exclusieve foto's in verkeerde handen terechtkomen of dat anderen onbewust toegang verkrijgen tot de foto's voordat het de juiste tijd is," voegt hij hieraan toe.

Dit administratief hulpmiddel zal het hoogste niveau van beveiliging garanderen zonder de prestatie van de camera te beïnvloeden. De nieuwe door Lexar ontwikkelde beveilingsoplossing is gebaseerd op een 160 bit encryptie technologie en maakt gebruik van SHA-1 (Secure Hash Algorithm) een standaard toegestaan door de NSIT (National Institute of Standards and Technology.) De 160-bit encryptie technologie is een van de meest effectieve en wijdverbreid geaccepteerde beveiligingsoplossing die beschikbaar is.

De technologie zal beschikbaar komen in het vierde kwartaal van 2004 via fotospeciaal-zaken en andere verkooppunten .

Over Lexar Media
Lexar Media is toonaangevend in productie en marketing van flash geheugenkaarten, USB flash drives, card readers en ATA controller technologie voor de digitale fotografie, consumenten elektronica en de industriële en communicatie markten. Het bedrijf bezit ruim 76 controller en systeem patenten en haar technologie wordt in licentie gegeven aan bedrijven zoals Olympus, Samsung Electronics en Sony. Nadere informatie is verkrijgbaar via: www.lexarmedia.com.

In Nederland worden Lexar Media producten gedistribueerd via Transcontinenta B.V. te Nieuw Vennep - www.transcontinenta.nl.

Voor verdere informatie:
Lexar Media Europe, Steve Mariott, tel: +44 1483 722290, smariott@lexarmedia.com
Transcontinenta, Tiedo Boertien, tel. 0252 68 75 55, tiedo.boertien@transcontinenta.nl
Effect - EuroPRgroep, Tjarko Rookmaker, tel. 023 547 07 97, lexar@effect.demon.nl