Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( John Clermonts / René Keijdener
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( woensdag 29 september 2004
Opmerkingen ( geen

Brunssum; bromfietsters ernstig gewond
Dinsdag 28 september 2004 omstreeks 21.30 uur raakten bij een ongeval op de kruising van de Dorpstraat met de Julianastraat in Brunssum twee 15-jarige meisjes gewond. Het zijn een inwoonster uit Hoensbroek en Brunssum, die beiden op één bromscooter over de Julianastraat reden en vervolgens op het kruisingsvlak met de Dorpstraat kwamen.
Daar kwamen zij met nog onbekende oorzaak in aanrijding met een personenauto. De inwoonster van Hoensbroek liep ernstig hoofdletsel op en werd naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht gebracht. Haar toestand is kritiek. De inwoonster van Brunssum een bovenbeenbreuk op en werd naar het ziekenhuis in Sittard gebracht.
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en precieze oorzaak van dit ongeval.

Maastricht; bekeuringen en processen-verbaal

Politie en toezichthouders van de gemeente Maastricht, hebben afgelopen dinsdag tijdens controles in en rond het Wilhelminakade-, Kesselkade- en Maasboulevardgebied, maar ook op de Brusselsestraat (met name op het tegen het verkeer inrijden door fietsers/bromfietsbestuurders) totaal bijna 100 bekeuringen en processen verbaal uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het bij zich hebben / in het openbaar gebruiken van verdovende middelen, het in het openbaar nuttigen van alcoholische drank, het in het openbaar urineren (wildplassen), het negeren van het rode verkeerslicht, het niet dragen van de autogordel tot het tegen het verkeer inrijden (met name door fietsers en bromfietsbestuurders op de Brusselsestraat). Daarnaast werden in het Wilhelminakadegebied ook enkele aanhoudingen verricht, ondermeer een man uit Maastricht terzake het uiten van beledigingen in de richting van politie-agenten, een man die bij nadere controle gesignaleerd bleek te staan voor het nog ondergaan van een hechtenis van twee weken, een man die gesignaleerd bleek te staan voor nog openstaande boetes en een illegaal in Nederland verblijvende man.

Cadier en Keer; hennepkwekerij

Bij controle afgelopen dinsdag in een woning aan Papendel in Cadier en Keer, vond de politie hennepkwekerijen (in slaapkamers en op zolder) met totaal ruim 550 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren etc., in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geleen / Beek; bekeuringen en processen-verbaal

De politie heeft afgelopen dinsdag tijdens toezichtcontroles in Geleen en in Beek totaal 92 bekeuringen processen verbaal uitgeschreven. In Geleen werden 78 bekeuringen uitgeschreven en in Beek 14 bekeuringen. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet APK-gekeurd zijn van de auto, het niet dragen van de autogordel, het overtreden van de terplaatse geldende maximumsnelheid tot het illegaal / foutief parkeren van voertuigen.


---- --