Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 29 september 2004

* HENNEPDROGERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten van omwonenden over stankoverlast werd dinsdagmorgen om half twaalf door politiepersoneel van het district Oost op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld in een woning in de Marnixstraat. In de woning werd een hennepdrogerij aangetroffen, waarbij ruim 43 kilo gedroogde henneptoppen, met een waarde van zo'n 100.000 euro, evenals ventilatie- en droogapparatuur, in beslag werden genomen en later werden vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepdrogerij wordt een onderzoek ingesteld.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Feijenoord-Ridderster en Zuid hielden dinsdagmiddag tussen kwart over één en kwart voor vijf gezamenlijke verkeerscontroles op de Strevelsweg en vervolgens op de Dordtselaan. Tijdens de controles werden zo'n 200 auto's en brommers gecontroleerd, waarbij in totaal 37 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer ongeldig rijbewijs, rijden tijdens een ontzegging, geen verzekering, geen gordel om, verlopen apk, technische gebreken, geen bromfietscertificaat, overschrijding constructiesnelheid en verkeersovertredingen. Een 35-jarige Rotterdammer werd aangehouden, omdat hij tijdens de controle op de Strevelsweg hinderlijk op de rijbaan liep en niet voldeed aan een bevel of vordering.


* MAN GEWOND BIJ BEROVING
ROTTERDAM - Dinsdagavond rond kwart voor elf werd op het Stadhoudersplein een daar lopende 25-jarige Rotterdammer plotseling belaagd door een groep van vijf knapen. Het slachtoffer kreeg een mes tegen zijn keel gedrukt, werd ook hardhandig in zijn gezicht geslagen, waarna hem zijn handtelefoon afhandig werd gemaakt. De Rotterdammer liep een gezwollen oog en hoofdletsel op.


* HORECACONTROLE SCHIEBROEK-ZUID
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield dinsdagmiddag en -avond, samen met collega's van de Belastingdienst en DCMR, horecacontroles in de wijk Schiebroek-Zuid. In totaal werden zes horecagelegenheden bezocht. Door de Belastingdienst zullen drie zaken aan een vervolgonderzoek worden onderworpen wegens onder meer het aantreffen van twee 'grijs'-werkende koks en een zwartwerkende man. Door de politie werd bij twee horecagelegenheden proces-verbaal opgemaakt wegens het niet aanwezig hebben van een vergunning voor een kansspelautomaat.


* CONTROLEUR MISHANDELD
SCHIEDAM - Een 21-jarige controleur van de RET is woensdagmorgen vroeg op de Nieuwe Damlaan in tramlijn 1 mishandeld. Omstreeks kwart voor één waren vier jongens met blikjes bier in de tram gestapt. De controleur zei hier iets van. Er ontstond een woordenwisseling, waarna hij werd mishandeld. Ter hoogte van de Margriethal stopte de tram en is het viertal uitgestapt Ze liepen weg in de richting Groenoord. De politie stelt een onderzoek in.


* VROUW DOOR MISDRIJF OM HET LEVEN GEKOMEN

VLAARDINGEN - Een 49-jarige vrouw uit Vlaardingen is zaterdagmiddag dood aangetroffen in haar woning aan de Dr. Wiardi Beckmansingel. Op het stoffelijk overschot is inmiddels sectie verricht en dit onderzoek heeft uitgewezen dat zij als gevolg van een misdrijf om het leven is gekomen.
Zaterdagmiddag, om even voor twee uur, namen omwonenden contact op met de politie omdat ze al een paar dagen niets hadden gehoord of gezien van de bewoonster. Het licht brandde en de gordijnen waren gesloten.
Politiemensen vonden in de woning het stoffelijk overschot van de vrouw. Om de juiste doodsoorzaak vast te stellen is er maandag sectie verricht, waaruit naar voren is gekomen dat de vrouw door geweld om het leven is gebracht.
Samen met het openbaar ministerie stelt de recherche van het district Waterweg een onderzoek in naar de verdachte en de achtergronden van dit misdrijf. Er is inmiddels een onderzoeksteam geformeerd.



* KWART TE HARD