Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 september 2004

Autokrakers actief

Acht meldingen van autokraken in een nacht

Den Ham

In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 september werden meerdere auto's open gebroken. In totaal hebben acht personen daarvan aangifte gedaan bij de politie. In de meeste gevallen werd een ruit vernield en geluidsapparatuur weggenomen. De autokraken vonden plaats aan de volgende straten: Lambertinck (2x), Wigboldinck (3x), Roelvinck (1x), Tumelers (1x) en Bussinck (1x). De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding wegens bedreiging

Man aangehouden na bedreiging met luchtdrukpistool

Nijverdal

Op dinsdag 28 september deed omstreeks 21.50 uur een 25-jarige man uit Enter aangifte van bedreiging met een vuurwapen. Hij vertelde dat hij kort daarvoor aan de Dille, bij een 33-jarige kennis van hem, aan de woning was geweest om een geschil over geld uit te praten. Deze kennis zei hem meerdere keren dat hij weg moest gaan en dat hij anders in de loop van een pistool zou kijken. Aangever dacht dat hij blufte en bleef staan. Daarop haalde de kennis een vuurwapen uit de woning dreigde aangever daarmee. Daarop vertrok de aangever en belde de politie. Deze ging ter plaatse en trof op aanwijzing van de verdachte een luchtdrukpistool aan en nam deze in beslag. De politie hield de verdachte aan. Na verhoor kon de verdachte weer gaan. Hij ontkende de bedreiging en had spijt van het voorval. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-120970)

Bromfietsster aangehouden

Bromfietsster wil zich aan een controle wil onttrekken

Almelo

Op dinsdag 28 september hield de politie tussen 13.30 en 16.00 uur een bromfietscontrole aan de Winkelsteeg. Zij wilde een 26-jarige Almelose op haar bromfiets controleren en geboden haar te stoppen. De vrouw weigerde dit en reed door. Daarop volgde de politie haar en reed haar klem, waarop de vrouw afstapte en wegrende. Ze rende een winkel binnen aan de Ootmarsumsestraat en werd daar aangehouden. Ook hier reageerde de verdachte niet coöperatief en verzette zich tegen de aanhouding. De politie deed haar de boeien om en bracht haar naar het bureau. Na verhoor mocht ze het bureau weer verlaten. De verdachte heeft zich reeds eerder schuldig gemaakt aan een soortgelijk feit, waarop in Overleg met de officier van Justitie e bromfiets in beslag is genomen (04-120812)

De politie controleerde in totaal 35 brom- en/of snorfietsen. Daarbij werden 27 bekeuringen uitgeschreven. Overschrijding constructiesnelheid: 13 Geen helm 2
Ten onrechte gele of oranje plaat: 3 Geen certificaat 3
Niet verzekerd 2
Overige 4

Omstreeks 15.00 uur die dag controleerde de politie op de Sluiskade Noordzijde een jongen op zijn bromscooter. Bij het zien van de politie stapte de jongeman, een 17-jarige Almeloër af en ging lopend naast zijn voertuig verder. Uit controle bleek dat de scooter niet verzekerd was en dat de jongeman geen certificaat had. Ook zaten er op de scooter oranje platen in plaats van gele. Voor alle drie feiten kreeg de verdachte een bekeuring. Zijn scooter moest hij achter laten. Deze kan worden opgehaald door een persoon met certificaat/rijbewijs en een bewijs van verzekering. (04-120806)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --