Openbaar Ministerie

Persberichten
Leeuwarden, 29 september 2004

Leeuwarder lijkt willekeurig slachtoffer van steekpartij in Grote Hoogstraat

Het Openbaar Ministerie heeft in de zaak tegen de twee verdachten van de steekpartij in de Grote Hoogstraat te Leeuwarden op 24 september jl., waarbij een 32-jarige man uit Leeuwarden om het leven kwam, een aantal getuigen gesproken en meerdere malen de verdachten gehoord. Daaruit is het volgende (voorlopige) beeld naar voren gekomen.

Tussen de verdachten (inwoners van Leeuwarden van 26 en 27 jaar) en het latere slachtoffer ontstond in de vroege ochtend van 24 september jl. een woordenwisseling. Dit ontaardde in een vechtpartij tussen de verdachten en het slachtoffer, waarbij werd geschopt en geslagen. Op een gegeven moment werd het slachtoffer met een mes meerdere malen in het lichaam, met name in de borststreek, gestoken. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis in Leeuwarden. Tot nu toe is niet duidelijk geworden waarover de woordenwisseling ging. Verder onderzoek moet uitwijzen wie van de verdachten welk aandeel heeft gehad in de gewelddadigheden. Het Openbaar Ministerie verdenkt beide mannen van doodslag. Het Openbaar Ministerie heeft tot op heden de indruk dat de 32-jarige Leeuwarder een willekeurig slachtoffer was.

De verdachten zitten vast en zijn nog steeds onderworpen aan beperkingen. Woensdag 6 oktober a.s. beslist de meervoudige raadkamer van de rechtbank Leeuwarden of de verdachten nog 30 dagen in voorarrest blijven (1e termijn gevangenhouding).