Vendex KBB NV

Amsterdam, 29 september 2004

V&D introduceert ziektekostenverzekering voor huisdieren

V&D Geldzaken, de financiële dienstverlener van het warenhuisconcern, komt met een ziektekostenverzekering voor huisdieren. De verzekering vergoedt de medische kosten die ontstaan ten gevolge van een ongeval en/of ziekte van hond of kat. De verzekering wordt op de markt gebracht onder de naam 'Dier & Zorg Dierenverzekering'. De afhandeling van de claims is ondergebracht bij Proteq Direct, een onderdeel van SNS Reaal Groep.

V&D Geldzaken komt met de nieuwe verzekering tegemoet aan de groeiende vraag naar dit soort verzekeringen. Hoewel het aantal honden en katten in Nederland de laatste jaren stabiel blijft, spelen deze huisdieren een steeds grotere rol in het gezin. Daarmee groeit ook de bewustwording van de kosten die gemaakt moeten worden om het dier de juiste medische zorg te geven. Een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor hond en kat is daarop het logische antwoord. In Engeland is het overigens al zeer gebruikelijk om huisdieren te verzekeren.

Voor de huisdierenverzekering kan worden gekozen uit een drietal mogelijkheden: een verzekering die het grootste deel van de medische kosten dekt bij een ongeval, een variant die daar bovenop een deel van de kosten vergoedt bij een ziekte of aandoening en de meest uitgebreide verzekering die ook de helft van de kosten dekt voor castratie of sterilisatie. De maximale vergoeding per verzekeringsjaar bedraagt E 2.500 per huisdier.

De premie van een verzekering voor honden is afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van het dier en de periode waarvoor de verzekering wordt aangegaan. Voor katten zijn alleen de leeftijd en de duur van de verzekering bepalend voor de hoogte van de premie. De premie verandert gedurende de looptijd van de verzekering (1 of 5 jaar) niet.

V&D Geldzaken doneert van elke nieuw gesloten polis E2 aan de Dierenbescherming. De organisatie staat achter de verzekering, omdat deze het welzijn van hond en kat ten goede komt.

De verzekering voor huisdieren is het nieuwste product van V&D Geldzaken. Eerder dit jaar lanceerde V&D Geldzaken een voordelig geprijsde autoverzekering en persoonlijke leningen. De consument kan bij V&D inmiddels terecht voor een gevarieerd pakket financiële producten. Een nieuwe verzekering afsluiten gaat eenvoudig: bij de balies van V&D Geldzaken in de grotere V&D-warenhuizen, via het invullen van een aanvraagformulier dat in alle zestig V&D-vestigingen te krijgen is, telefonisch of via internet (www.vdgeldzaken.nl).
-----------------------

PersberichtMemo


---- --