Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


29 september 2004


Hattem - verkeersongeval.

Op dinsdag (28-09), rond 13.35 uur, wilde een 18-jarige bromfietser uit 't Loo een 38-jarige fietsster uit Wezep inhalen op de Zuiderzeestraatweg. Tijdens die manoeuvre week de fietsster naar links uit en kon de bestuurder van de bromfiets haar niet meer ontwijken.
De vrouw raakte licht gewond aan haar hoofd en kon ter plaatse door het ambulance-personeel worden behandeld.


Putten - drankrijder betrapt.


Een 25-jarige automobilist uit Putten bleek woensdag (29-09), rond 01.55 uur, bij een politiecontrole op Roggestraat onder invloed van alcohol. De man blies een promillage van
1,1. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een boete.


Ermelo - 118 bestuurders rijden te hard.

De politie heeft op dinsdag (28-09) bij controles in de gemeente Ermelo in totaal 118 bestuurders betrapt op te hard rijden, t.w.:
- Speuld: 300 voertuigen gecontroleerd waarvan er 70 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur.
- Oude Telgterweg: 185 gecontroleerd waarvan er 23 te hard reden.
De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur
- Arendlaan: 260 voertuigen gecontroleerd waarvan er 25 te hard reden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 69 km per uur.


Ermelo - man krijgt boete ivm baldadigheid.

De politie heeft een 19-jarige man uit Ermelo boete gegeven voor het plegen van baldadigheid. De man was bezig een fietsenrek uit de grond te trekken ivm een weddenschap wie het rek boven zijn hoofd kon tillen. Dit gebeurde aan de Burg.Langmanstraat. Het rek kon worden teruggeplaatst.


Nunspeet - verkeersongeval.

Op dinsdag (28-09) vond er rond 19.30 uur een verkeersongeval plaats op de Molenweg.
Een 19-jarige automobilist uit Nunspeet zag bij het verlaten van de uitrit, waarbij het zicht door de aldaar aanwezige bomen werd belemmerd, een 25-jarige motorrijder uit Nunspeet over het hoofd. De motorrijder kwam ten val en brak zijn linkervoet. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. De motor werd opgehaald oor een bergingsbedrijf.


Harderwijk - poging inbraak drogisterij.

Op dinsdag (28-09) vond er rond 21.15 uur een poging inbraak plaats bij een drogisterij aan de Donkerstraat. Met een moker werd de ruit van de toegangsdeur meerdere malen bewerkt. Gelukkig ging het om een gelaagde ruit en ontstond er slechts een klein gat. Het vermoeden bestaat, dat de daders bij hun bezigheden gestoord werden. Er zou sprake zijn van 3 à 4 daders. De politie zoekt getuigen.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --