Ingezonden persbericht

Nieuw Unisys-mainframe biedt 50% prestatieverbetering en pay-per-use mogelijkheden

Clearpath Dorado omarmt open standaarden en biedt klanten maximale waarde

SCHIPHOL-RIJK, 28 september 2004 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) introduceert de nieuwe generatie ClearPath Plus Dorado mainframes. De nieuwe Dorado-mainframe is krachtiger en compatibel met een grote variatie aan open source-software en op standaarden gebaseerde omgevingen. Daarmee versterkt de Dorado de Unisys-strategie om de economische waarde van mainframes voor klanten te maximaliseren.

De nieuwe Dorado-servers zijn uitgerust met nieuwe processors die de rekenkracht met 50% verbeteren ten opzicht van eerdere modellen. Ze ondersteunen een pay-for-use prijsmodel, inclusief Unisys Utilization Sentinel-software met meet-, beheer- en rapportagemogelijkheden. Dorado-klanten hebben nu direct toegang tot extra systeembronnen, ze kunnen het totale verbruik exact meten en de extra capaciteit in kleine delen betalen, naar gelang ze worden gebruikt.

Een belangrijk aspect van de Unisys-strategie om datacenterintegratie te maximaliseren, is de ondersteuning van Dorado voor verschillende open source-software en op standaarden gebaseerde omgevingen. Unisys biedt voor de eerste keer volledige ondersteuning voor Linux op de Dorado en werkt daarbij samen met Novell en Red Hat. Complete Java- en J2EE-omgevingen gebruiken de JBoss applicatieserver die nu op het ClearPath Plus Dorado Mainframe beschikbaar is. De omgeving bevat ook het Jakarta Tomcat-project van de Apache Software Foundation, Microsoft integratie-tools en de .Net ontwikkelomgeving.

Unisys introduceert vandaag ook zijn nieuwe Application Modernization Service, een reeks diensten om klanten te ondersteunen bij het benutten van de nieuwe mogelijkheden om een open bedrijfsprocesgerichte infrastructuur te ontwikkelen met middelen die al aanwezig zijn. Deze nieuwe aanpak biedt een nieuwe generatie applicaties en applicatieontwikkelaars toegang tot één van de veiligste en betrouwbaarste platforms die op de markt beschikbaar zijn, het ClearPath Plus Dorado Mainframe.

"Met de nieuwe generatie Dorado-servers zet Unisys een flinke stap in zijn streven om de economische waarde van mainframes te maximaliseren", zegt Wim Brandse, Sales Manager Clearpath Europe. "Door de verbeterde prestaties, toegang tot een grote variëteit aan tools en applicaties op basis van open standaarden en eenvoudige kostenbeheersing, zijn we er van overtuigd dat klanten hun legacy-systemen nog meer gaan waarderen. Wij moderniseren legacy-systemen zodanig dat iedere CIO er trots op zal zijn."

De nieuwe Unisys ClearPath Dorado wordt geleverd in drie modellen: de 150, 280 en 290. De Dorado 150- en 290-modellen bevatten het pay-for-use aanbod, respectievelijk voor mid-range en high-end klanten. Alle nieuwe modellen bieden één of twee domeinen en kunnen worden geconfigureerd tot 32 OS2200- en Intel-processors in verschillende combinaties. Bovendien ondersteunen alle modellen OS2000, Windows, Linux en Unix.

Alle modellen zijn per direct verkrijgbaar. Meer informatie over de Dorado: http://www.unisys.com/cp/dorado-series.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.