Gemeente Gouda


04.221 tariefsvoorstel parkeervergunning eerder naar gemeenteraad

datum: 29 september 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Hennie Castelein
telefoon: 0182 - 588393

tariefsvoorstel parkeervergunning eerder naar gemeenteraad

Vooruitlopend op de besluitvorming over het parkeerbeleid in Gouda, stuurt het college van burgemeester en wethouders nu reeds een voorstel aan de raad voor een tariefsverhoging voor belanghebbenden parkeren. Hierdoor blijft het mogelijk om de betaling en de verstrekking van parkeervergunningen voor 2005 geheel via de post te laten plaatsvinden.

Het is de laatste jaren gebruikelijk dat bewoners van de gemeente Gouda per post worden geïnformeerd over de aanvraagmogelijkheden voor parkeervergunningen voor het komend jaar. Bewoners ontvangen per post een acceptgiro, en na betaling stuurt de gemeente ook weer per post de nieuwe vergunning voor het komend jaar. Deze klantvriendelijke handelswijze wordt door de bewoners positief ervaren. Indien de vaststelling door de gemeenteraad pas plaatsvindt in de raadsvergadering van 13 december, dan moeten duizenden mensen in twee weken tijd door publiekszaken worden geholpen. Afhandeling per post is dan niet meer mogelijk, lange wachtrijen bij de balies zullen het gevolg zijn.

Het voorstel voor tariefsverhoging loopt vooruit op de inspraak en definitieve besluitvorming door de gemeenteraad van Gouda over de notitie Parkeren in Gouda 2005-2015, Blik in de toekomst. De inspraak start op 6 oktober tot en met 3 november. Het college is zich bewust van het feit dat hier een thema betreft dat onderdeel uitmaakt van het nieuw vast te stellen parkeerbeleid. Het college voelt zich in het voorstel naar de gemeenteraad gesteund door adviezen van de Maatschappelijke Overleg Groep Parkeerbeleid. In het plan van de MOG, Parkeren in Gouda, is ook sprake van een tariefsverhoging met ingang van 1 januari 2005 van 5%.


- einde bericht -

Footer