Ingezonden persbericht

Unisys maakt mainframe legacy-applicaties gereed voor de toekomst

Nieuwe Application Modernization Service revitaliseert mainframe-applicaties met open standaarden

SCHIPHOL-RIJK, 28 september 2004 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) introduceert de nieuwe Application Modernization Service, een complete set diensten voor klanten van alle soorten legacy- en mainframe-omgevingen. De dienst, gebaseerd op de expertise van Unisys in consulting, integratie en technologische innovaties, is ontwikkeld om het probleem van de achterstand van bedrijfskritische applicaties op de snelheid van zakelijke veranderingen aan te pakken.

"Unisys maakt een einde aan het gebrek aan flexibiliteit bij applicaties", zegt Wim Brandse, Sales Manager Clearpath Europe. "De nieuwe Application Modernization Service stelt organisaties in staat om de belangrijkste kwaliteiten van legacy-systemen - beveiliging, beschikbaarheid en betrouwbaarheid - te behouden door de inzet van de nieuwste op open standaarden gebaseerde tools om de wendbaarheid van hun datacenters te vergroten. Lange tijd was legacy een 'vies' woord. Nu klanten de toekomst in hun legacy-systemen kunnen opnemen, is het tijd om legacy weer te omarmen."

Elke applicatie is tijdgebonden. Vanaf het moment van implementatie gaan de ontwikkelingen verder en raakt de applicatie achterop bij de zakelijke activiteiten die ondersteund worden. Maar applicaties zijn ook de kroonjuwelen van bedrijfskritische automatisering. Ze bevatten het concurrentievoordeel van het intellectuele eigendom dat in de loop der jaren is opgebouwd. De Unisys Application Modernization Service is de meest praktische, stapsgewijze dienst in de markt die CIO's ondersteunt bij het veilig overbruggen van het tekort aan wendbaarheid binnen IT-afdelingen, met mainframeapplicaties ter waarde van miljarden dollars. Dit betekent een belangrijke verschuiving in de huidige kijk op enterprise automatisering.

Unisys Application Modernization Service zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen de technologie aansturen, in plaats van dat de technologie de wendbaarheid van de onderneming beperkt. De service is beschikbaar voor gebruikers van alle soorten mainframe- of legacy-omgevingen, inclusief de oudere IBM-systemen (NYSE:IBM), en begint met een complete analyse van de bedrijfsmiddelen en behoeften. Op basis van de Unisys 3D-Visible Enterprise-methodologie, die bedrijven een holistisch beeld geeft in de oorzaak/gevolg-relatie tussen verandering van technologie, bedrijfsprocessen en strategie, wordt het mainframe het fundament van een servicegeoriënteerde architectuur, het meest wendbare en economische technologiemodel in de huidige markt.

Via de service begeleiden Unisys-specialisten klanten met geautomatiseerde softwaretools bij de snelle uitvoering van de noodzakelijke updates zonder de risico's van de inzet van ongeteste applicaties. Verder moderniseert de dienst bedrijfskritische applicaties zonder dat tientallen jaren van investeringen in optimalisatie verloren gaan. Zo worden investeringen beschermd en zijn de resultaten van elke stap meetbaar.

Het nieuwste ClearPath Dorado-mainframe, ook vandaag geïntroduceerd, brengt de beveiliging en veerkracht van legacy-systemen naar de snel ontwikkelende toekomst van softwareontwikkeling voor open systemen. Door de inzet van een variatie aan open source-standaarden - zoals Linux, JBoss, J2EE en .NET - biedt Dorado een nieuwe generatie applicaties en applicatieontwikkelaars toegang tot één van de meest veilige en betrouwbare platforms in de markt.

Meer informatie over Unisys Application Modernization Service: www.unisys.com/cp/dorado/modernization.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.