Ingezonden persbericht


TURKSE ORDER VOOR BOEING

Seattle, 29 September 2004 - Boeing (NYSE: BA) en Turkish Airlines hebben vandaag de order voor 15 Boeing Next-Generation 737-800 passagierstoestellen definitief gemaakt. De cataloguswaarde van de Turkse order bedraagt ¬ 797,7 miljoen.

Turkish Airlines heeft de toestellen aangeschaft om de dienstverlening te verbeteren en in te spelen op het groeiende luchtvaartverkeer. Abdurrahman Gundogdu, President van Turkish Airlines zegt: Wij voegen nieuwe bestemmingen toe en tegelijkertijd zien we het aantal passagiers op de huidige routes toenemen . Turkish Airlines vliegt al met 26 Boeing Next-Generation 737 s. Volgens Marlin Dailey, vice-president sales van Boeing Commercial Airplanes voor Europa en Centraal-Azië, beseft Turkish Airlines dat de nieuwe toestellen bijdragen aan het behalen van de winstdoelstellingen en zorgen voor betrouwbaarheid en comfort voor de passagiers. De eerste toestellen worden volgend jaar afgeleverd.

De 737 is het best verkochte commerciële vliegtuig aller tijden. Er zijn meer dan 5.200 Boeing 737 s besteld door luchtvaartmaatschappijen en operators, waarvan er al 4.000 zijn afgeleverd. Op dit moment vliegen er 214 luchtvaartmaatschappijen in 100 landen met Boeing 737 s. De 737 vloot heeft al meer dan 90 miljoen vluchten gemaakt en 7 miljard passagiers vervoerd.

# # #