Algemene Inspectiedienst (AID)

Beschermde diersoorten in beslag genomen

Vorige week heeft de Algemene Inspectiedienst samen met de politie bij een particulier in Limburg verschillende beschermde diersoorten in beslag genomen waarvoor niet de juiste documenten aanwezig waren. Het gaat om drie mantelbavianen, twee lynxen en een (inheemse) Europese eekhoorn. Verder is ook een aantal zangvogels in beslag genomen waaronder vinken, sijzen en kneuen die geen gesloten zogenoemde pootring droegen en waarschijnlijk uit het wild afkomstig zijn.

De inbeslagname vond plaats tijdens een controle van de Algemene Inspectiedienst. Bij de man trof men diverse dieren aan waarvan de benodigde vergunningen en papieren wel in orde zijn. Maar de in beslag genomen zoogdieren waren in strijd met de voorschriften aanwezig. Zo waren er geen ontheffingen voor het houden van de mantelbavianen en de Europese lynxen, die overigens niet uit wild maar uit `kweek' afkomstig waren. Voor de eekhoorn geldt dat het sinds 1994 verboden is om eekhoorns in het bezit te hebben.

De dieren zijn naar verschillende opvangadressen gebracht. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Flora- en Faunawet.
Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot één de persvoorlichters van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, 06 - 21522449 of 06 - 48132318