Gemeente Dalfsen

29-09-2004

Brug stuw Vechterweerd geschikt voor rolstoelers en scootmobilisten

Dalfsen - Rolstoelgebruikers en scootmobilisten ondervinden geen belemmeringen meer bij het passeren van de rolbrug over de stuw Vechterweerd. Afgelopen zomer is de brug geschikt gemaakt voor medegebruik door deze doelgroep. Op vrijdag 8 oktober staan het gemeentebestuur en het Platform Gehandicapten Dalfsen stil bij dit heuglijk feit.

Met het project 'Aanpassing Rolbrug' zijn twee wensen vervuld. Door de toegankelijkheid van de fiets-/voetbrug te vergroten is er niet alleen een knelpunt opgeheven, maar is er ook in recreatief opzicht een kwaliteitsslag geleverd. De rolbrug maakt deel uit van toeristische routes. Naast rolstoelgebruikers en scootmobilisten kunnen ook wandelaars en fietsers profiteren van de ruimere doorgang.

De aanpassing van het stuwcomplex sluit aan bij het beleidsplan Recreatie & Toerisme van de gemeente Dalfsen. Het project kon worden gerealiseerd door een gezamenlijke inspanning van Rijkswaterstaat, provincie Overijssel, Dienst Landelijk Gebied en de gemeente Dalfsen. Machinefabriek Brunink uit Hardenberg voerde de werkzaamheden aan de brug afgelopen zomer uit.