Eneco

ENECO

ENECO Energie neemt groene stroom-klanten van Shell over

Rotterdam, 29 september 2004 - ENECO Energie en Shell hebben vandaag bekendgemaakt dat ze overeenstemming hebben bereikt over de integrale overname van Shells Groene Stroom klanten door ENECO Energie. Het energieconcern ENECO vergroot hiermee haar bestand aan Ecostroom-klanten naar 450.000. In totaal gaan er ruim 60.000 klanten van Shell over naar ENECO Energie. De positie van ENECO Energie in de groene stroom markt is hiermee aanmerkelijk verstevigd.

Twee jaar geleden is Shell in Nederland in de verkoop van groene stroom gestapt en erin geslaagd om er een commercieel succes van te maken. Shell staat nu voor het punt om deze activiteit te continueren en er fors in te investeren of om er mee te stoppen. Na een grondige afweging heeft Shell geconcludeerd dat het verkopen van (groene) stroom aan particuliere huishoudens niet tot haar kernactiviteiten behoort. Daarom is ondanks het commerciële succes - besloten deze activiteit te verlaten en over te dragen aan een bedrijf dat in deze markt actief is.

De klanten zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de overdracht. Shell heeft ervoor gezorgd dat zij geen hinder ondervinden van de overgang naar ENECO Energie. Zij kunnen hun contract onder vergelijkbare voorwaarden voortzetten bij ENECO Energie.

ENECO Energie is zeer tevreden met de overeenkomst met Shell. David Tuohy, directeur van de divisie Retail van ENECO Energie: Ecostroom is een belangrijk speerpunt in onze strategie. Met de overname van deze klanten neemt het aantal Ecostroomklanten in één klap met meer dan 15% toe. Wij verstevigen onze positie op de Nederlandse markt daarmee aanzienlijk. Dat geeft ons de robuustheid en de omvang om een rol van betekenis te kunnen spelen op dit segment van de stroommarkt.

Ewald Breunesse, business manager van Shells groene stroom-activiteiten over de overdracht: voor onze klanten zal dit besluit als een verrassing komen, maar uiteraard komen we onze verplichtingen aan hen na. Wij zijn ervan overtuigd dat we in ENECO Energie een uitstekende partner hebben gevonden. Zij hebben toegezegd alle afspraken met onze klanten te zullen respecteren.

De overeenkomst is conform de regelgeving aangemeld bij de DTe, de toezichthouder voor de energiesector. Shell en ENECO Energie hebben de intentie om de overgang van de klanten nog dit jaar af te ronden.