Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 29-09-2004

BRUTALE AUTODIEFSTAL

Vlijmen - Woensdagmorgen tussen 11.00 uur en 11.30 uur werd een brutale autodiefstal gepleegd op de Deken van Baarstraat in Vlijmen. De eigenaar van een zwarte Mazda 6 met het kenteken 05-NK-RF had zijn auto stilgezet bij een bushalte om materialen uit te laden. Het rechterachterportier en de kofferbak stonden open toen hij zijn auto plotseling achteruit zag rijden. Daarbij klapte het openstaande portier tegen een boom. Vervolgens reed de automet waarschijnlijk alleen een mannelijke bestuurder in voorwaarste richting met hoge snelheid weg. Een poging om hem te achtervolgen in een bestelauto van ter plaatse aanwezige collega's van de eigenaar van de Mazda haalde niets uit omdat de snelheid waarmee de Mazda er vandoor ging veel te hoog was.

WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is op de Schapenmarkt in zijn woonplaats 's-Hertogen-bosch een 40 jarige man aangehouden. Hij werd met een drietal jassen en een trui aangetroffen. Omdat de man een bekende was van de politie werd een onderzoek ingesteld waarbij het vermoeden rees dat de kledingstukken van diefstal afkomstig waren.

FIETSENDIEF

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is aan het Muntelbolwerk in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 32-jarige Vlijmenaar aangehouden. Hij liep met een nagenoeg nieuwe kinderfiets op de schouder. Bij controle gaf hij toe de fiets te hebben weggenomen vanaf de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch.

LOKAALVREDEBREUK

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is na zijn verhoor op het politiebureau een 23 jarige man uit 's-Hertogenbosch in vrijheid gesteld. Een half uur na zijn vrijlating kwam hij weer terug in het politiebureau met de mededeling dat hij zijn portemonnee kwijt was. Hij beschuldigde de politie van diefstal en weigerde het bureau te verlaten. Na herhaalde vorderingen om toch te vertrekken weigerde hij dat steeds. Hij is aangehouden terzake lokaalvredebreuk.

WINKELDIEFSTAL EN LOKAALVREDEBREUK

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Pensmarkt een 29 jarige inwoner van Zaltbommel aangehouden. De man werd betrapt op het wegnemen van een flesje sportdrank en bleek reeds een winkelverbod voor de betreffende zaak te hebben.

INBRAAK - 1 VERDACHTE AANGEHOUDEN

Cromvoirt - Dinsdagavond werd er ingebroken in een kinderdagverblijf aan de Sint Lambertusstraat in Cromvoirt. De inbrekers werden betrapt en gingen er op fietsen vandoor. Een getuige stelde de achtervolging in en hield de politie op de hoogte. Een van de verdachten, een 21 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch kon worden aangehouden. Twee anderen wisten in het poldergebied te ontkomen. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss-
In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Joannes Zwijsenlaan een 39-jarige Ossenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van drie uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

SNELHEIDSCONTROLES

Vorstenbosch-
Maandag zijn tijdens snelheidscontroles op de Nistelrodesedijk in totaal 14 personen bekeurd vanwege het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u terwijl maximaal 60 km/u is toegestaan.

MISHANDELING

Cuijk-
Dinsdagmiddag is op de Guldengaarde een 32-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt er van verdacht zojuist een 24-jarige plaatsgenote te hebben geslagen en geschopt. De verdachte is door de politie overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor inverzekering is gesteld.

HUISELIJK GEWELD

Cuijk-
Dinsdagavond is in zijn woning in Cuijk een 34-jarige man aangehouden vanwege het plegen van huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht zojuist zijn vrouw te hebben geschopt en met de dood te hebben bedreigd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld.