VVD



Nieuws

29 sep 2004 - 'Voetbalwedstrijden moeten in iedere huiskamer te ontvangen zijn'

Volgens het Brabants Dagblad van 28 september 2004 kunnen Oranje-supporters in de Bommelerwaard en het Rivierenland de eerste vier uitwedstrijden van het Nederlands voetbalelftal voor de WK-kwalificatie niet thuis via de tv volgen omdat de kinderzender Nickelodeon in deze regio niet in het tv-pakket zit. Via diezelfde zender worden de voetbalwedstrijden uitgezonden. Mediawoordvoerster Fadime Örgü wil van de staatssecretaris voor Media weten wat de bewindsvrouw wil doen om de Oranjefans in Bommelerwaard en het Rivierenland toch te verzekeren van de wedstrijden op tv. De VVD-Tweede-Kamerfractie vindt dat deze wedstrijden namelijk op een open net en in iedere huiskamer ontvangen moet kunnen worden.

Vragen van het lid Örgü (VVD) aan de staatssecretaris voor Media over de doorgifte van Nickelodeon in de Bommelerwaard en Rivierenland

1. Is het u bekend dat Oranje-supporters in de Bommelerwaard en het Rivierenland de eerste vier uitwedstrijden van het Nederlands voetbalelftal voor de WK-kwalificatie niet thuis via de tv kunnen volgen omdat de kinderzender Nickelodeon in deze regio niet in het tv-pakket zit? (UPC: 'Wij zitten met Oranje in de tang', Brabants Dagblad, 28 september 2004)

2. Heeft UPC aangegeven vast te zitten aan jaarcontracten, waardoor het niet mogelijk is eerder dan 1 juli 2005 Nickelodeon in deze regio in het pakket te krijgen? Zo ja, wat is hierover uw oordeel?

3. Deelt u de mening dat wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal moeten worden uitgezonden op een open net dat in iedere huiskamer in Nederland te ontvangen is? Zo ja, hoe verhoudt zich de beperkte doorgifte van Nickelodeon in deze regio tot de verplichting in de evenementenlijst alle interlands van het Nederlands voetbalelftal op een open net uit te zenden?

4. In welke andere plaatsen speelt deze problematiek?

5. Welke stappen bent u bereid te nemen om doorgifte van Nickelodeon tijdig mogelijk te maken of op enigerlei andere wijze de doorgifte van de op Nickelodeon uit te zenden interlands te verzekeren?