Gemeente Utrecht

40 EXTRA OV-FIETSEN IN GEBRUIK

Het Parkeerbedrijf Gemeente Utrecht heeft veertig extra OV-huurfietsen aangeschaft bovenop de al bestaande dertig OV-fietsen. Door deze uitbreiding zijn nu zeventig OV-fietsen in Utrecht te huur. De OV-fiets Utrecht is een initiatief waarmee de gemeente een alternatief biedt voor de auto en het gebruik van de fiets in de stad stimuleert.

De OV-fietsen worden uitgegeven vanuit de Stadhuisstalling, de Catharijnestalling en de fietsenstalling bij station Overvecht. Daarnaast is het sinds kort ook mogelijk een OV-fiets te huren bij een automatische fietskluis op NS station Terwijde. Met behulp van een blauwe OV-fietspas of een bij de Stichting OV-fiets geregistreerd NS abonnement kan men hier een OV-fiets ophalen en terugbrengen. Vanaf november a.s. wordt deze mogelijkheid ook op station Vleuten geboden.

Het huren van een OV-fiets in Utrecht kost EUR 2,75 per dag en gaat via het tonen van de OV-fietspas. Deze pas is te verkrijgen via de website www.ov-fiets.nl. Hier kunnen belangstellenden zich aanmelden om in het bezit te komen van een OV-fietspas. Mensen die in het bezit zijn van een NS- of OV-jaarkaart, kunnen deze ook via de website laten registreren, waarna ze met die kaart een OV-fiets kunnen huren.

Noot voor de media;
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bestuurscommunicatie, Casper van Riet, telefoon (030) 286 11 48.

Utrecht, 29 september 2004