Politie Zaanstreek-waterland


PURMEREND, DR. J.M. DEN UIJLLAAN

Politie pakt tasjesrover

Een 35-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van een tasjesroof. De tas werd op 16 september gestolen van een 34-jarige Amerikaanse toeriste. Zij werd op de fiets aangereden door een fietsende man. Die nam haar tas mee en verdween. De vermoedelijke dader is ingesloten.

KROMMENIE

Meer zaken, meer aanhoudingen

De politie heeft in het grote onderzoek naar vernielingen, brandstichtingen en inbraken in Krommenie twee 19-jarige Krommenieërs aangehouden. Van de zes eerder aangehouden verdachten in de leeftijden van 15 tot en met 19 jaar zitten er nog vijf vast. Één 16-jarige verdachte is heengezonden. In het onderzoek zijn intussen ongeveer 60 zaken vermoedelijk opgelost. Hieronder zijn tientallen vernielingen van autospiegels, ramen en dergelijke, brandstichtingen van fietsen, containers, auto's en in een bejaardenhuis. Ook werden diverse inbraken gepleegd en fietsen gestolen. De meeste feiten zijn gepleegd in Krommenie met een kleiner aantal in Wormerveer en West-Knollendam. Het onderzoek, waaraan nog steeds acht politiemensen werken, is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

VOLENDAM

Veelpleger aangehouden

Een 33-jarige Volendamse veelpleger is door de politie aangehouden en ingesloten. Hij zou afgelopen zondag bij een 44-jarige plaatsgenoot de woning zijn binnengedrongen. Daar zou hij de bewoner met een hamer hebben geslagen en met een groot mes hebben bedreigd. Een 43-jarige Volendammer die met de 33-jarige mee naar binnen is gegaan werd eveneens door de politie aangehouden.

19:43 28-SEP-04
ZUIDOOSTBEEMSTER, NOORDERPAD

Drie mannen aangehouden met gestolen motorfiets

De politie heeft twee 17-jarige en een 18-jarige Purmerender aangehouden omdat zij werden aangetroffen met een gestolen motorfiets. Een agent zag de jongemannen met een motorfiets lopen die verdacht veel leek op een motorfiets die rond 12 september uit een schuur in Purmerend was gestolen. Onderzoek wees uit dat het de gestolen motorfiets betrof. De verdachten zijn ingesloten.

20:25 28-SEP-04
PURMEREND, DRONTERMEER

Man aangehouden met gestolen snorfiets

Een 20-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden toen hij met een gestolen snorfiets liep. De snorfiets bleek in de nacht van zondag op maandag uit een schuur gestolen te zijn. Uit dezelfde schuur werd toen een damesfiets meegenomen. De man is ingesloten en de politie doet verder onderzoek.

20:34 28-SEP-04
PURMEREND, BRANTJESSTRAAT

Colportage met kaarten

Twee colporteurs met ansichtkaarten zijn door de politie meegenomen omdat zij geen ontheffing konden overleggen. Zij probeerden de kaarten te verkopen namens een bedrijf uit Leeuwarden ten behoeve van een ziekenhuis. Mensen die ongevraagd goederen of diensten aanbieden moeten hiervoor ontheffing aanvragen bij de gemeente.


23:12 28-SEP-04
PURMEREND, MERCURIUSWEG

Man gewond door mes

De politie heeft een 43-jarige Purmerender aangehouden en ingesloten wegens poging tot doodslag. Hij zou een even oude plaatsgenoot op zijn neus geslagen hebben en met een tapijtmes hebben gedreigd. Bij een handgemeen dat hierop volgde heeft verdachte zijn tegenstander vermoedelijk gesneden. Het slachtoffer heeft twee snijwonden en een gezwollen neus opgelopen. De wonden zijn in het ziekenhuis gehecht.

02:22 29-SEP-04
WORMER, DORPSSTRAAT
Snelkraak bij fotograaf
De politie doet onderzoek naar een snelkraak bij een fotografiewinkel. In de nacht van dinsdag op woensdag zijn een etalageruit en ruiten van vitrinekasten vernield. Uit de kasten zijn meerdere camera's meegenomen. De ruiten zijn waarschijnlijk met een trottoirtegel ingegooid. Getuigen worden verzocht zich te melden bij het wijkteam in Wormer of via 0900-8844.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-290904

8:45-11:45 28-SEPT-04
PURMEREND, HOORNSELAAN
gordelcontrole
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben dinsdagochtend een gordelcontrole gehouden op de Hoornselaan in Purmerend. In totaal werden 22 boetes uitgedeeld. Behalve voor het niet dragen van de gordel, werden ook twee bestuurders bekeurd voor te hard rijden en het rijden met een aanhangwagen zonder kenteken.

13:30-16:00 28-SEPT-04
ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG/ PROVINCALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Elf boetes tijdens verkeerscontrole

Zeven medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben dinsdagmiddag een gordelcontrole gehouden op de Koningin Julianaweg en de Provincialeweg in Zaandam. Zes inzittenden droegen geen gordel en kregen een boete van 45 euro. Verder werden nog vijf boetes uitgedeeld voor te hard rijden, een niet goed vastgemaakte lading, een verkeerde kentekenplaat en een lekke uitlaat.


---- --