Ingezonden persbericht


Apple introduceert Logic Pro 7 en Logic Express 7

Belangrijke nieuwe releases van bekroonde professionele muziek- en geluidsproductiesoftware

Bunnik, 29 september 2004 - Apple introduceert vandaag Logic Pro 7 en Logic Express 7. Dit zijn twee belangrijke nieuwe releases van de bekroonde professionele muziek- en geluidsproductieprogramma's van Apple, die wereldwijd door meer dan 200.000 muzikanten en geluidstechnici worden gebruikt. Logic Pro 7 kost 1.069 euro (incl. BTW). Voor deze prijs krijgt de gebruiker baanbrekende nieuwe software-instrumenten, zoals Sculpture, een nieuwe synthesizer op basis van componentmodellering, en UltraBeat, een innovatieve, veelzijdige drumcomputer, plus nieuwe plugins, zoals Guitar Amp Pro, een nieuwe, complete gitaarversterkersimulator. Met meer dan honderd workflowverbeteringen, nieuwe masteringplugins en ondersteuning voor Apple Loops levert Logic Pro 7 nu voor het eerst gedistribueerde geluidsverwerking. Dit is een revolutionaire techniek waarmee geluidsprofessionals gebruik kunnen maken van een vrijwel onbeperkt aantal Macs om het beschikbare DSP-vermogen (Digital Signal Processing) te vergroten.

Logic Express 7 is de vereenvoudigde versie van Logic. Deze versie bevat een aantal elementaire professionele tools voor studenten, leerkrachten en gevorderde amateurs, en kost 329 euro (incl. BTW). Logic Express 7 en Logic Pro 7 zijn beide compatibel met projecten die zijn gemaakt in GarageBand, een programma van Apple waarmee consumenten muziek kunnen produceren. Dankzij deze compatibiliteit is de overstap naar professionele geluidsproductie heel eenvoudig.

"Met de complete serie muziekproductieprogramma's van Apple kan iedereen met muziek aan de slag, van beginner tot professional", aldus Rob Schoeben, Vice President Applications Marketing van Apple. "Met Logic Pro 7 tilt Apple de professionele productie van muziek naar een nieuw niveau, dankzij de meest geavanceerde functionaliteit voor professioneel geluid binnen de branche."

De nieuwe software-instrumenten in Logic Pro 7 zijn onder andere Sculpture en UltraBeat. Met deze twee instrumenten hebben gebruikers meer mogelijkheden om een uniek geluid te produceren en drum- en baslijnen te maken. Sculpture simuleert de gedragskenmerken van bijvoorbeeld een trillende snaar en biedt gebruikers de mogelijkheid om hun eigen dynamische, expressieve geluid te maken en verder te verfijnen. UltraBeat is een innovatieve, krachtige drumcomputer die gebruikmaakt van verschillende typen synthese, waaronder frequentiemodulatie, subtractieve synthese, sampling en componentmodellering. UltraBeat bestaat uit 25 onafhankelijk in te stellen drumstemmen en omvat een unieke, geïntegreerde stepsequencer.

Een van de nieuwe plugins in Logic Pro 7 is Guitar Amp Pro, een nieuwe, complete gitaarversterkersimulator die het geluid van elf van de bekendste gitaarversterkers weergeeft. Gebruikers kunnen hun eigen versterker samenstellen met geavanceerde opties, zoals veertien speakerkasten, microfoontype en -plaatsing, EQ-type en EQ-instellingen. Bovendien bevat Logic Pro 7 nieuwe masteringplugins, zoals Linear Phase EQ en professionele meteruitslagen, zodat ook de professionele geluidsnabewerkers op hun wenken worden bediend.

Ook nieuw in Logic Pro 7 is gedistribueerde geluidsverwerking, een revolutionaire techniek waarmee geluidsprofessionals een vrijwel onbeperkt aantal Macs kunnen gebruiken om het beschikbare DSP-vermogen (Digital Signal Processing) te vergroten. Het resultaat is een geluids- en muziekproductiesysteem met een verwerkingskracht die voorheen onvoorstelbaar was op een native systeem. Dankzij deze baanbrekende functionaliteit kunnen muzikanten en geluidstechnici nog creatiever werk afleveren, doordat ze een vrijwel onbeperkt aantal plugins kunnen inzetten om een bepaald geluid te produceren.

Logic Pro 7 ondersteunt Apple Loops, de krachtige bestandsstructuur met een open standaard. Hiermee kunnen gebruikers snel een loop zoeken op instrument, genre of stemming. Met de Apple Loops in Logic Pro 7 kunnen gebruikers in real time het geluid en de noten in een loop aanpassen en bijstellen. De workflow in Logic Pro 7 is aanzienlijk verbeterd dankzij de meer dan honderd productiviteitsaanpassingen. Enkele voorbeelden zijn de nummersjablonen, de mogelijkheid om channel-strips te bewaren en op te vragen, en professionele shuffle- en autocrossfademodi. Al deze voorzieningen zijn toegankelijk vanuit het Arrange-venster. Bovendien kunnen gebruikers cd's samenstellen en branden via de Red Book-standaard dankzij WaveBurner, een zelfstandig programma voor het masteren en branden van cd's dat wordt geleverd bij Logic Pro 7.

Apple biedt inmiddels een complete lijn met geïntegreerde muziekproductietools voor iedereen, van consumenten, studenten en leerkrachten tot creatieve professionals en professionele muzikanten. Voor consumenten is er GarageBand, het programma dat de Mac omtovert in een opnamestudio van professionele kwaliteit. De GarageBand Jam Packs, met onder andere de nieuwe pakketten Remix Tools en Rhythm Section, bevatten extra loops en instrumenten van professionele kwaliteit. Deze Jam Packs zijn geschikt voor GarageBand, Logic Express 7 en Logic Pro 7, en kosten 99 euro (incl. BTW). Projecten die zijn gemaakt met GarageBand zijn eenvoudig te importeren in Logic Express 7 en Logic Pro 7. Hierdoor kunnen amateur-muziekproducenten eenvoudig overstappen op geavanceerdere geluidsproductiesoftware. Bovendien is alles wat gebruikers leren in Logic Express 7 direct toepasbaar in Logic Pro 7.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Logic Pro 7 is verkrijgbaar via de Apple Store op het internet (www.apple.com/nlstore) en bij de erkende Apple resellers voor een adviesprijs van 1.069 euro (incl. BTW). Geregistreerde gebruikers van Logic Pro 6, Logic Platinum, Logic Gold 5 en Logic Gold 6 kunnen overstappen op Logic Pro 7 voor 329 euro (incl. BTW). Logic Express 7 is vanaf oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van 329 euro (incl. BTW). De systeemvereisten zijn te vinden op www.apple.com/logic.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde desktop- en notebookcomputers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitale-muziekrevolutie dankzij de iPod, de draagbare muziekspeler, en de iTunes Music Store op het internet.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, Logic, GarageBand en Apple Store zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Jurriaan Trommels
PR Manager Nederland
Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: trommels.j@euro.apple.com