ANP

ANP neemt Jacobs Company over


Rijswijk - Het Algemeen Nederlands Persbureau heeft het distributiebedrijf Jacobs Company in Almere overgenomen. De overname past in de ambitie van het ANP zich te ontwikkelen van persbureau pur sang tot een marktgericht informatieknooppunt. Dit knooppunt biedt nieuws en informatie aan de zakelijke markt, vanuit eigen bronnen en bronnen van derden. Bovendien levert het de technische oplossingen voor het ontsluiten van die informatie voor redactionele omgevingen en de zakelijke markt.

De geavanceerde technologische infrastructuur van Jacobs Company vormt de basis van dat informatieknooppunt. Het bedrijf beschikt over een team van specialisten en een eigen computercentrum. Nu levert Jacobs in opdracht van uitgevers en andere media-exploitanten nieuws, data en andere informatie aan intranetten, websites e.d. Jacobs Company zal binnen het ANP worden omgevormd tot nieuwe business unit: ANP Business.

Het ANP biedt als persbureau nieuws, foto's, data en andere informatie aan de media, overheden en het bedrijfsleven, 24 uur per dag. Behalve de nieuwsstroom voor de media levert het ANP ook diensten voor radio, internet en mobiele informatiedragers. In de zakelijke markt is steeds meer behoefte aan nieuws op maat, uit vele bronnen. In dat kader past de geplande overname van Jacobs.


---

-------