Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


29 september 2004


Onderwerp: Lochemmer loopt brandwonden op tijdens werkzaamheden


Bij een brand in een woonboerderij aan de Maandagsdijk in Barchem heeft een 49-jarige man uit Lochem woensdagmiddag ernstige brandwonden opgelopen toen er tijdens soldeerwerkzaamheden iets mis ging met z'n apparatuur. De man is overgebracht naar het ziekenhuis en de brandweerkorpsen Barchem en Borculo hadden de ontstane brand snel onder controle.


Rond 13.40 kreeg de alarmcentrale in Apeldoorn een melding dat er een boerderijbrand aan Maandagsdijk was, waarbij één persoon gewond was geraakt. Alle hulpverlenings-diensten rukten uit en het slachtoffer bleek bij hun komst reeds door de bewoonster onder de douche te zijn gezet.


Het slachtoffer was volgens een eerste onderzoek met soldeerwerkzaamheden op een tussenzolder aan het werk toen er iets mis ging met z'n apparatuur. De kleding van de man vatte vlam en ook de balken begonnen te branden. Een werknemer en de bewoonster die op een ontstane knal afkwamen handelden zeer alert. De beginnende brand werd door hem met een tuinslang bestreden, waarna hij de gasfles wist te sluiten en zijn collega de fles naar buiten werkte. Het slachtoffer was inmiddels door de bewoonster onder de douche gezet in afwachting van de ambulance.


De gearriveerde brandweer heeft het pand gecontroleerd of er geen vuurbelasting meer was. Het pand liep rook- en waterschade op.


Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis in Zutphen vervoerd. De politie heeft de apparatuur voor nader onderzoek meegenomen en de Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde


---- --