Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Beilen 29-09-2004

Studenten in opleiding rollen hennepkwekerij op

ODOORN De politie heeft woensdag een 55-jarige man uit Odoorn aangehouden op verdenking van het illegaal kweken van hennep. In een schuur aan de Exloërweg troffen agenten ongeveer 1000 hennepplanten aan. De planten en het benodigde aparatuur is in beslag genomen. Bij onderzoek bleek dat er ook illegaal stroom werd afgetapt. Op basis van een binnengekomen tip heeft een aantal studenten in opleiding dit onderzoek opgezet en succesvol afgerond.

Bromfietser gewond na aanrijding vrachtwagen
HOOGEVEEN - Een 18-jarige bromfietser uit Zuidwolde raakte woensdagmorgen rond 8.30 uur bij een aanrijding gewond aan zijn linker been. Een 52-jarige bestuurder uit Musselkanaal reed met zijn vrachtauto over de Zuidwoldigerweg vanaf de A28 nabij Zuiwolde in de richting van de Erflanden. Bij de Erflanden wilde de bestuurder afslaan. Op dat moment reed de bromfietser vanuit Zuidwolde op het fietspad in de richting van Hoogeveen.Toen de vrachtwagenchauffeur afsloeg, hoorde hij iets en is gestopt. Vervolgens zag hij de jongeman uit Zuidwolde met zijn bromfiets op de grond liggen. Het bureau technische verkeers ondersteuning van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht. De bromfietser is door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht.

Verdachte van inbraak en diefstal aangehouden
EMMEN De politie heeft woensdag een 18-jarige jongeman uit Emmen aangehouden op verdenking van diefstal uit een sportcomplex aan de Meerdijk. In de nacht van dinsdag op woensdag kregen agenten de melding van de inbraak. Uit het pand is een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek verricht. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Verdachte mishandeling aangehouden
HOOGEVEEN Agenten hebben woensdagmidag een 18-jarige jongeman uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg rond 13.00 uur een melding van deze mishandeling. Twee jongens zouden aan het vechten zijn bij een woning aan de Tamboerlaan. Op basis van getuigen heeft de politie één van de mannen aangehouden. Hij werd aangetroffen in de grote Kerkstraat. Een 19-jarige jongeman uit Hoogeveen doet aangifte van de mishandeling. De toedracht wordt door de politie onderzocht.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot woensdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Roel Hallink neemt de voorlichting weer over tot donderdagmiddag 17.00 uur.