Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 29 september

Alkmaar 29-09-2004 - 15.48 uur

Doorrijder: politie zoekt getuigen
Heerhugowaard, zaterdag 25 september 2004.
Op zaterdagavond omstreeks 178.20 uur werd op de Westtangent een 14-jarig meisje uit Heerhugowaard aangereden door een personenauto. Het meisje kwam vanuit de Saffier en stak via het zebrapad de Westtangent over. Het voetgangerslicht stond daarbij op groen. Over de Westtangent kwam een personenauto aangereden. Deze reed over de linker rijstrook voor het rechtdoorgaand verkeer en haalde enkele andere auto's in. Vervolgens is de auto vermoedelijk door het rode licht gereden en heeft het meisje geschept. De bestuurster van de auto is na de aanrijding uitgestapt en heeft het slachtoffer gezegd dat zij telefonisch contact met haar op zou nemen. Vervolgens reed de vrouw weg in haar zilvergrijze Renault Megane cabriolet. De vrouw heeft tot op heden geen contact met het slachtoffer gezocht. De politie verzoek de bestuurster of eventuele getuigen van dit ongeval zich te melden. De politie Heerhugowaard is bereikbaar onder tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Grote verkeerscontrole Hoeverweg
Alkmaar, dinsdag 28 september 2004.
Tijdens een grote verkeerscontrole van 8.00 tot 16.00 uur zijn in totaal 39 bekeuringen geschreven. Deze verkeerscontrole werd georganiseerd door de politie in samenwerking met het IVW (Inspectie Verkeer en Waterstaat), de Motorrijtuigenbelasting, de Douane en het Verkeershandhavingsteam. Tijdens de controle werden door de politie voertuigen en bestuurders gecontroleerd op onder andere het dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, de papieren, het transport van gevaarlijke stoffen, de rijtijdenwet en de belastingwetgeving. Dit leverde 32 bekeuringen op. Ook werd gecontroleerd op koelinstallaties en airco's van trailers. Dit leverde 3 bekeuringen op, terwijl 2 voertuigen nog nader onderzocht moeten worden. In totaal kregen 4 taxichauffeurs een bekeuring omdat hun taxi niet APK-gekeurd was of omdat de chauffeur niet goed zijn werkmap bijhielden. De belastingdienst nam een auto in beslag omdat de bestuurder een grote belastingschuld bleek te hebben. Ook kreeg een bestuurder een forse naheffing omdat hij zijn auto, die op grijs kenteken reed, gewoon als personenauto had ingericht. Het publiek reageerde in het algemeen erg goed op de door de politie uitgevoerde verkeerscontrole.

Alcoholcontrole
Castricum, maandag 27 september.
Tijdens een algemene verkeerscontrole op de Soomerwegh liet de politie, ondanks het vroege tijdstip, ook voorbijgangers blazen op de alcoholtester. Een 35-jarige automobilist uit Amsterdam blies om 9.50 uur 375 ug/l terwijl de grens ligt bij 220 ug/l. Hij kreeg daarvoor een tijdelijke rijverbod en een boete. Bovendien heeft de politie ook nog bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en het overschrijden van de maximum snelheid.
Alkmaar, dinsdag 28 september 2004.
Op dinsdagavond omstreeks 23.00 uur controleerde de politie een 38-jarige Alkmaarder. De man was onder invloed van alcohol van zijn snorfiets gevallen op het fietspad langs de Ommering in Alkmaar. De man kon niet meer normaal aan het verkeer deelnemen. Hij blies 660 ug/l. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs was hij bij een eerdere alcoholcontrole al kwijt geraakt.
Bergen, woensdag 29 september 2004.
Op woensdagmorgen omstreeks 01.00 uur werd een 53-jarige man uit bergen in zijn woonplaats op de Kleine Dorpsstraat gecontroleerd. De bestuurder van een bedrijfsauto bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 660 ug/l. dat is drie maal de toegestane waarde. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Verkeerscontrole
Alkmaar, dinsdag 28 september 2004.
Op dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Stationsweg in Alkmaar. Deze controle leverde 14 bekeuringen op. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor het niet dragen van een veiligheidsgordel.
Heerhugowaard, dinsdag 28 september 2004.
Ook werd gecontroleerd op de Jan Glijnisweg en de Middenweg in Heerhugowaard. De controle werd uitgevoerd met een onopvallende motorfiets. Deze controle leverde zes bestuurders op die geen veiligheidsgordel droegen en twee bestuurders die sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur. Tegelijkertijd werd ook gecontroleerd op het Zuidtangent. Hier kregen elf bestuurders een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.

Inbraak in restaurant
Alkmaar, woensdag 29 september 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een restaurant aan het Verdronkenoord te Alkmaar. De daders hadden het slot van een toegangsdeur aan de Hekelstraat geforceerd. Uit het restaurant werd een geldkistje met een onbekend geldbedrag ontvreemd.