Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder, woensdag 29 september

Den Helder 29-09-2004 - 15.50 uur

Overval
Schagerbrug, woensdag 29 september 2004.
Op woensdagmorgen omstreeks 11.30 uur was de 70-jarige eigenaar van een pompstation aan de Stolperweg te Schagerbrug in de woonkamer naast het kantoor van zijn bedrijf. Hij zag dat een man in het kantoor bezig was kasten en lades te doorzoeken. Toen de eigenaar naar het kantoor ging werd hij door de overvaller geduwd. Hierdoor kwam het slachtoffer ten val. Ook werd hij nog door de overvaller geschopt. De overvaller wilde geld zien. Omdat er nagenoeg geen geld in het pompstation aanwezig was, leverde de overval maar weinig op. De overvaller is een blanke Nederlands sprekende man van ongeveer 25 jaar oud en met een lengte van ongeveer 1,80 meter. Hij was gekleed in lichte kleding. De man is mogelijk in een rode personenauto weggereden in de richting van de Stolpen.

Aanrijding met letsel
Wieringerwerf, dinsdag 28 september 2004.
Op dinsdagmiddag omstreeks 17.25 uur raakte een 19-jarige bromfietser uit Hippolytushoef gewond bij een aanrijding op de kruising Medemblikkerweg - Flevoweg te Wieringerwerf. De bromfietser reed over de Flevoweg en wilde genoemde kruising oversteken naar het fietspad aan de overzijde van de Medemblikkerweg. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een bedrijfsauto die over de Medemblikkerweg aan kwam rijden. De bedrijfsauto werd bestuurd door een 34-jarige man uit Enkhuizen. De bromfietser werd voor behandeling van schaafwonden overgebracht vaan het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Inbraak in vakantiewoning
Den Helder, dinsdag 28 september 2004.
Op dinsdagavond werd tussen 18.30 en 21.00 uur ingebroken in een vakantiewoning aan de Zanddijk te Den Helder. De daders kwamen de bungalow binnen door een raam aan de voorzijde van het pand te vernielen. Uit de woning werden een GSM en een digitale camera ontvreemd.

Alcoholcontrole
Den Helder, woensdag 29 september 2004.
Op woensdagmorgen omstreeks 01.50 uur werd een 31-jarige man uit Spijkenisse in een personenauto gecontroleerd op Het Nieuwe Diep in Den Helder. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 445 ug/l. Dat is twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal.
Omstreeks 02.40 werd op de Middenweg in Den Helder een 42-jarige man uit Westervoort in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 510 ug/l. Ook deze persoon kreeg een proces-verbaal.
Omstreeks 04.00 uur zag de politie een personenauto rijden op de Schootenweg te Den Helder. De bestuurster reed met hoge snelheid en mistte op een T-splisting een afslag. Hierdoor kwam zij op de verkeerde weghelft terecht. Een stopteken (eerst met een stopbord op de auto, later zelf met blauw zwaailicht) werd door haar genegeerd. De vrouw probeerde aan controle te ontkomen door een woonwijk in te rijden. Hier zette zij uiteindelijk haar auto aan de kant. De vrouw, een 50-jarige inwoonster van Den Helder, bleek alcohol te hebben gebruikt. Zij weigerde echter mee te werken aan een blaasproef of een ademanalyse. Hierdoor is niet vast komen te staan hoeveel alcohol de vrouw gebruikt had. Wel kreeg zij een proces-verbaal wegens weigering. Ook werd haar rijbewijs ingevorderd.