MKB-Nederland

29-09-2004
Zes miljoen voor innovatieve toepassingen in mkb (Persbericht)

Slimme innovatieve toepassingen bedacht en ontwikkeld door en voor het mkb, krijgen een steun in de rug. Het ministerie van Onderwijs maakte woensdag tijdens een conferentie van het Nederlands Forum voor Wetenschap en Techniek bekend dat de Stichting Innovatie Alliantie (SIA) volgend jaar zes miljoen euro subsidie ontvangt.

De Stichting Innovatie Alliantie richt zich op bevordering van kenniscirculatie en het innovatief vermogen van mkb-ondernemingen. MKB-Nederland- én SIA-voorzitter Loek Hermans is verheugd over de subsidie en roept ondernemers op zich vooral te melden met een innovatie-aanvraag.

SIA is in november 2003 opgericht tijdens het jaarcongres van MKB-Nederland. Inmiddels lopen er diverse concrete projecten. SIA nodigt branches en ondernemers uit samen met hogescholen aanvragen in te dienen bij hun regionale mkb-secretaris. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de plannen.

Syntens zal de marktkansen in een regio in kaart brengen, waarna kansrijke product-marktcombinaties worden bepaald en een innovatieplan opgesteld. Het Telematica Instituut zal alle ontwikkelde toepasbare kennis, technologie en producten via internet kenbaar maken aan het hele mkb.

SIA is een samenwerkingsverband van MKB-Nederland, de HBO-raad, TNO, het Telematica Instituut en Syntens, om vraag en aanbod van innovatie op elkaar af te stemmen en kennis voor het mkb te ontsluiten. Sinds woensdag is ook VNO-NCW toegetreden tot SIA.

Voor meer informatie :
040929_6 miljoen beschikbaar voor innovatieve toepassingen..pdf

MKB-Nederland, Brassersplein 1, 2612 CT Delft, Tel: 015 2191212 © MKB-Nederland, 2004 | Disclaimer |