Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA-parlementsleden dienen racismeklacht in tegen Maingain (29/09/04)

Vandaag hebben Kris Van Dijck en Mark Demesmaeker, beiden Vlaamse volksvertegenwoordigers van de N-VA, klacht ingediend tegen FDF-voorzitter Maingain.

Via de Vlaamse pers en de webstek van FDF roept voorzitter Maingain van het FDF immers op om zowel de Vlaamse regering als het Vlaams Parlement te laten verhuizen uit Brussel. Hiervoor wordt zelfs de foto gebruikt van het Vlaams Parlement met de boodschap: "déménage à Anvers".

Niettegenstaande het grondwettelijk statuut van Brussel hoofdstad, waarbij Brussel ook hoofdstad is van de Vlaamse Gemeenschap, meent hij dat de tijd rijp is om alle Vlaamse instellingen uit Brussel te verdrijven. Als Vlaamse parlementsleden voelen wij ons door deze oproep, van de op één na grootste partij in Brussel, bedreigd om nog langer het Brussels grondgebied te betreden om ons mandaat uit te oefenen. De oproep van dhr. Maingain richt zich immers tot alle Vlamingen, ongeacht hun politieke en/of filosofische overtuiging. Wij voelen ons geviseerd, enkel en alleen op basis van onze taal en herkomst.

Wij menen dan ook ons te moeten richten tot het centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding, meer bepaald op grond van art. 2, § 4 ten vierde, van de wet van 25 februari 2003 ter bestrijding van discriminatie en tot wijziging van de wet van 15 februari 1993 tot oprichting van een Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding.
Dergelijke hatelijke oproep kan verregaande gevolgen hebben voor het samenleven van de gemeenschappen in Brussel en voedt intolerantie.

Auteur:
N-VA-fractie in het Vlaams parlement
Kris Van Dijck en Mark Demesmaeker, Vlaamse parlementsleden

Meer informatie:
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.dezaeger@n-va.be
Url: www.n-va.be