Gemeente Borsele

Controle op veiligheid van behuizing seizoensplukkers [29-09-2004 15:47]

Heinkenszand, 29 september 2004

Zes fruittelers in de gemeente Borsele zijn gisteravond gecontroleerd op met name brandveiligheid van hun bedrijf. Zo werd er tijdens een integrale controle bekeken of de behuizing van seizoensplukkers voldeed aan de voorschriften voor brandveiligheid. Ook verblijfsdocumenten en werkvergunningen werden getoetst. Bij de controle waren de politie, arbeidsinspectie, vreemdelingenpolitie, marechaussee en de gemeente Borsele betrokken.

De gemeente heeft met een handhavingsnota eerder dit jaar vastgesteld adequaat en efficiënt te controleren op het naleven van voorschriften door particulieren en bedrijven. Om integraal te controleren werkt de gemeente samen met andere organisaties.
De gemeente organiseerde de controle van gisteren om onveilige situaties voor medewerkers in illegaal gebouwde behuizing, tegen te gaan. De bedrijven zijn ten behoeve van de effectiviteit van de actie
- niet van te voren geïnformeerd. Uit de controle is gebleken dat verschillende locaties niet voldeden aan voorschriften voor brandveiligheid. Tevens is geconstateerd dat de werk- en verblijfsvergunningen bij alle bedrijven in orde waren. De gemeente voert met de betrokken instanties snel een evaluatie uit om te besluiten welke vervolgprocedures worden opgestart. De gemeente zal vervolgens in een plan van aanpak de onveilige situaties de hoogste prioriteit geven.