Provincie Drenthe

ICT leeft in Drenthe
Grote belangstelling voor ICT-tender

Assen, 29 september 2004
Persberichtnummer 04-150

Ruim 60 Drentse initiatiefnemers hebben belangstelling getoond voor een subsidie binnen de tender ICT in Drenthe. Tot en met vorige week konden ondernemers of instellingen hun projectideeën voor ICT-toepassing in Drenthe kenbaar maken bij de provincie. Voorlopig ligt er nu voor bijna 8,5 miljoen euro aan projectideeën op tafel. Gedeputeerde Hans Schaap is zeer content met deze belangstelling. Dat betekent dat wij kunnen gaan voor kwaliteit. We zullen de aanvragen kritisch selecteren met advies van een deskundige commissie. Maar het staat nu al vast dat Drenthe straks een aantal hoogwaardige initiatieven rijker is.

Het totaalplaatje is nog niet compleet omdat de uiterste inzendtermijn van de officiële subsidieaanvraag op 25 oktober a.s. ligt. Ook is nog niet bekend of alle verzoeken aan alle criteria van de tender voldoen. Aanvragers kunnen als zij dat wensen advies krijgen bij het opstellen van hun officiële subsidieaanvraag. Na 25 oktober wordt pas duidelijk welke ideeën ook daadwerkelijk als aanvraag zijn ingediend. Rond de jaarwisseling zal het college van gedeputeerde staten beslissen welke projecten gehonoreerd worden. In de tender is voor de
1e fase 600.000 euro subsidie beschikbaar. Daarna komt er een 2e fase waarvoor ook 600.000 euro beschikbaar is. Initiatieven die wel voldoende kwaliteit hebben, maar in de 1e ronde afvielen, kunnen hun project dan opnieuw indienen voor de 2e ronde.

Het geld voor de ICT-tender had de provincie in eerste instantie gereserveerd om de ontsluiting van Drenthe met breedband te voltooien. Op het moment dat de marktpartijen daartoe zelf overgingen, heeft het geld een andere bestemming gekregen. De provincie heeft toen gekozen om vernieuwing en ICT-toepassing te stimuleren met deze tender.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl