Politie Zeeland


O-9428-2004 Actievoerders Greenpeace aangehouden

De Zeeuwse politie heeft vanmorgen op het terrein van de Covra in Borssele 11 actievoerders van Greenpeace aangehouden die zich op het gebouw voor de opslag van radioactief afval hadden begeven om actie te voeren tegen het kerntransport vanuit Frankrijk naar Borssele vandaag.
Ook hield de politie een chauffeur van een vrachtwagen van Greenpeace aan die klimmateriaal voor de actievoerders vervoerde.
Na verhoor zijn alle verdachten met een dagvaarding van de officier van justitie heengezonden.


R-9429-2004 Campagne Bumperkleven

De Zeeuwse politie heeft sinds de start van de campagne "Bumperkleven", op 15 september 2004, vier personen bekeurd voor bumperkleven.
Dit gebeurde met behulp van de video-auto.


Z-9430-2004 Bromfietsster breekt been

Een bromfietsster uit de gemeente Sluis heeft woensdagmorgen rond 11.45 uur haar been gebroken bij een aanrijding op de N61 in Terneuzen.
Het meisje (leeftijd niet bekend) remde ter hoogte van de brug bij Sluiskil voor het rode verkeerslicht. Een achter haar rijdende bromfiets, bestuurd door een 16-jarig meisje uit Breskens, zag dit te laat en botste achterop. Beide meisjes kwamen ten val waarbij het meisje (leeftijd niet bekend) haar been brak. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen.





Politie Zeeland