AMSTERDAM RAI
http://www.rai.nl

Ferry Houterman Commissaris bij Amsterdam RAI B.V.

Ferry Houterman in Raad van Commissarissen Amsterdam RAI B.V.

De heer F. (Ferry) I.M. Houterman (55) is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Amsterdam RAI B.V. Hij vervult daarmee de vacature ontstaan door het vertrek van de heer mr. P. van de Geijn in het najaar van 2003 in verband met het aanvaarden van een functie in het buitenland.

De heer Houterman is zelfstandig management consultant. Daarnaast vervult hij verschillende commissariaten en maatschappelijke functies. Momenteel is hij onder andere president-commissaris van McDonalds Nederland, kroonlid van de Raad van Toezicht van de NOS, lid van de Raad van Toezicht van de Open Universiteit Nederland, voorzitter van MKB Amsterdam en bestuurslid van de Kamer van Koophandel Amsterdam.

De heer Houterman en Amsterdam RAI zijn geen onbekenden voor elkaar. Vanuit zijn jarenlange voorzitterschap van de VVD-fractie in de Amsterdamse Gemeenteraad was hij nauw betrokken bij de ontwikkelingen rond de Amsterdamse beurs- en congresorganisatie. Vanuit zijn huidige functies heeft hij een grote affiniteit met de mediasector en is hij goed ingevoerd in zowel de lokale als landelijke politiek en het bedrijfsleven.

Met de toetreding van de heer Houterman is de Raad van Commissarissen van Amsterdam RAI weer compleet. Naast de heer Houterman hebben daarin zitting: drs. P. Ribourdouille (voorzitter), drs. H.C.R. van de Coolwijk (vice-voorzitter), drs. Ing. P.F. Hartman en Mr. S. Patijn.

Amsterdam RAI is een belangrijke economische motor voor Amsterdam en de regio. De spin off wordt becijferd op EURO 525 miljoen per jaar. Dit bedrag komt bovenop de eigen omzet, die in 2003 ruim EURO 130 miljoen bedroeg.
Met de recentelijk gereed gekomen restyling van het Auditorium, alsmede de omliggende lounges en de creatie van een nieuwe Europafoyer, heeft het hart van het RAI complex een compleet nieuw elan gekregen. In totaal werd er meer dan EURO 15 miljoen geïnvesteerd in revitalisering van het beurs- en congrescentrum.

Amsterdam, 28 september 2004

Noot voor de redactie,